Sosyal yardımlar zamlandı! 4.853 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlarda 2023 zamları yapıldı. Vatandaşlar artık sosyal yardım ödemelerini zamlı olarak alacaklar. Yeni sosyal yardım tutarları ne kadar oldu?
Sosyal yardımlar zamlandı! 4.853 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’de milyonlarca vatandaşa her ay farklı farklı sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın organizasyonunda vatandaşlara dağıtılan sosyal yardımlar ihtiyaç sahiplerinin bütçelerine önemli bir destek olurken Ocak ayının sosyal yardımlar için çok büyük bir önemi var. Her yıl Ocak ve Temmuz ayında sosyal yardımlara yeni zamlar yapılıyor.

SOSYAL YARDIMLAR ZAMLANDI!

Memur maaşlarına zam yapıldıkça oluşan katsayı ile sosyal yardımlar da zamlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından Ocak 2023 döneminin sosyal yardım zam hesaplamaları yapıldı. Yapılan zam hesaplamaları ile beraber de 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde geçerli olacak sosyal yardım tarifeleri de netleşti. Aile Bakanlığı artık sosyal yardım alma hakkı bulunan vatandaşlara bu yeni tarifeler üzerinden ödeme yapacak.

AİLE BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı bir açıklama yaparak, “Sosyal yardımlar için 2023 yılının ilk yarısında uygulanacak zamlı tutarlar belirlenmiştir. Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artış yapılmış şeklinde vatandaşlarımıza ödemeye başlayacağız. Yapılan düzenlemenin ihtiyaç sahibi ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Devletimiz vatandaşının yanında olmaya ve sosyal yardım programları ile onları desteklemeye devam edecektir.” dedi.

ZAMLI SOSYAL YARDIMLAR!

Aile Bakanlığı tarafından zam yapılan sosyal yardımlar açıklandı. Yeni tarifede şu değişiklikler yapıldığı bildirildi:

-Yaşlılık aylığı 1.536 TL olarak ödenirken 1.997 TL’ye çıkarıldı
-Yüzde 40-69 engelli aylığı 1.226 TL olarak ödenirken 1.594 TL’ye yükseltildi
-Yüzde 70 ve üstü engelli aylığı 1.840 TL’den 2.392 TL’ye çıkarıldı
-18 yaş altı engelli aylığı 1.226 TL’den 1.594 TL’ye çıkarıldı
-Evde bakım maaşı 3.336 TL’den 4.336 TL’ye yükseldi
-SED ödemeleri 2.337 TL’den 3.038 TL’ye çıktı
-Koruyucu aile ödemeleri 3.644 TL’den 4.853 TL’ye yükseltildi

SOSYAL YARDIMLARA YENİ ZAM YAPILIR MI?

Sosyal yardımlara yapılan zammın ardından bazı vatandaşlar yeni bir zam beklentisi içerisine de girdiler. Bu konuda yapılan net ve resmi bir açıklama yok. Ancak 14 Mayıs’ta seçim yapılacak olması bu beklentiyi güçlendiriyor. Sosyal yardımlara seçim öncesi yeni bir zam yapılması veya devreye yeni sosyal yardım programlarının alınması gündeme gelebilir. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nihai kararı vereceği bildirildi.