TOGG almak için ne kadar peşinat gerekli araç kredisi çekilirse aylık taksit kaç TL olur?

TOGG satış fiyatı resmen ilan edilirken yerli otomobil almak isteyen vatandaşlar aylık taksit tutarı ve ödeme rakamını merak etmeye başladı. TOGG peşinatı ne kadar, araç kredisi çekilirse aylık kaç TL taksit olur sizler için hesapladık!
TOGG almak için ne kadar peşinat gerekli araç kredisi çekilirse aylık taksit kaç TL olur?

TOGG almak için ne kadar peşinat gerekli araç kredisi çekilirse aylık taksit kaç TL olur? Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası olan TOGG beklenen satış fiyatı listesini resmen duyurdu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen dev projede araba sahibi olmak isteyen pek çok kişi de yükselen fiyatlar neden ile yerli otomobili beklemeye başlamıştı. 

Beklenen fiyat listesi hakkında çeşitli fiyat spekülasyonları yapılırken yerli otomobil kendi sınıfında yer alan aynı özelliğe sahip olan araçlardan bir miktar daha ucuza satışa sunulsa da yine de alt gelir grubu için araç son derece yüksek bir fiyat skalasında kaldı. Aracı taksitle almak isteyen kişiler ise taşıt kredisi çekmeleri durumunda peşinat ve aylık taksit tutarı hakkında araştırmalara başladı. 

TOGG KREDİSİ VAR MI, KAMU BANKALARI DÜŞÜK FAİZLİ 60 AY VADELİ ARAÇ KREDİSİ VERECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TOGG fiyatı beklenirken yaptığı açıklamasında “TOGG için kredi görüşmelerini gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları ile gerekli teşvikler verilerek vatandaşlarımıza kredi imkanları sağlanacak. Gerekirse bu kredilerden kar edilmeyecek şekilde TOGG’a ulaşım açısından vatandaşlarımıza her türlü finansal desteği sağlayacağız" diyerek kredi verilebileceğini ifade etmişti. Beklentiler en az 60 en fazla 120 ay vadeli araç kredisi verilmesi yönünde. 

TOGG ARAÇ KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU! EN DÜŞÜK PEŞİNAT VE AYLIK TAKSİT TUTARI KAÇ TL, NE KADAR OLUR?

Kredi çekerek araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için bankalar şu anda en fazla 48 aya kadar vadeli araç kredisi veriyor. Kredi çekmek isteyen kişiler için en düşük fiyat olarak açıklanan 953 bin TL üzerinden hesaplama yapılırsa;

800.001 - 1.200.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %30’una kadar, 24 ay vadeli kredi verilebilmektedir. 

TOGG almak için ne kadar peşinat gerekli araç kredisi çekilirse aylık taksit kaç TL olur?

Bu kapsamda TOGG almak isteyenlerin en az 667 bin 100 TL peşinat ödemeleri kalan tutar olan 285 bin 900 TL için ise aylık taksit tutarı 15 bin 94 TL olacak.