TOGG için düğmeye basıldı Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank 0.69 faiz oranı ile 60 ay vadeli ilk arabam taşıt kredisi müjdesi mi verecek?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG için 29 Ekim'de yapılan fabrika açılışı ile gözler aracın satışa çıkartılacağı tarihe çevrilmişti. TOGG'un satışa sunulacağı tarih kadar yerli otomobilin satış fiyatı ve kamu bankaları araç kredisi iddiaları da merak konusu olmuştu.
TOGG için düğmeye basıldı Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank 0.69 faiz oranı ile 60 ay vadeli ilk arabam taşıt kredisi müjdesi mi verecek?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fabrika açılışı yapılan TOGG için arabanın satış fiyatı kadar satış fırsatları ve kampanyaları da merak konusu olmuştu. Aracı satın almak isteyen kişiler hem ÖTV indirimi hem de düşük faizli kredi desteği beklerken konu hakkında ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılmıştı. 

Bakan Nebati yaptığı açıklamasında kamu bankalarına seslenmiş ve TOGG'a özel düşük faizli kredi desteği çağrısı yapmıştı. Bakan tarafından yapılan bu çağrı kulisleri hareketlendirirken TOGG için düşük faizli kredi desteği ve ÖTV indirimi söylentileri güç kazandı. İşte o kulis haberleri... 

TOGG İÇİN DEVLET BANKALARI İLK ARABAM TAŞIT KREDİSİ DESTEĞİ Mİ SAĞLAYACAK?

Kamu bankaları tarafından yerli otomobil için ilk arabam taşıt kredisi kampanyası sağlanabileceği iddia edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan çağrı büyük heyecan yaratırken finans kulislerinde TOKİ benzeri bir kampanya gelebileceği ve arabası olmayan ilk arabasını alacak olan kişilere TOGG için kamu bankaları arasında yer alan Ziraaat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 60 ay vadeli 0.69 faiz oranı ile taşıt kredisi desteği sağlanabileceği iddia edildi. 

 TOGG SATIŞ FİYATI ÖTV İNDİRİMİ İLE DÜŞECEK Mİ?

C sınıfı elektrikli SUV sınıfı içerisinde yer alacak olan TOGG için ilk satış fiyatı bu segmentin ortalaması üzerinden 800 bin TL olarak hesaplanmıştı. Bu fiyatın son derece yüksek olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖTV indirimi yetkisini kullanarak aracın fiyatını düşürebileceği iddiaları da gündeme taşındı. 

Resmi Gazete ile yapılan yönetmelik değişikliği ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV'yi indirme ve sıfıra düşürme yetkisi verilirken bu yetkinin kullanımı ile TOGG fiyatı için yeni rakamın 600 bin liraya kadar çekilebileceği iddiaları da gündemde yerini aldı. Bu fiyatların gerçekliği ve kredi kampanyası ile uzun vadeli düşük faizli araç kredisi verilip verilmeyeceği ise merak konusu oldu. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günlerde TOGG'un satışa sunulması ortaya çıkaracak.