TOGG satış fiyatıyla alakalı yeni ayrıntı ortaya çıktı!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un fiyatı açıklanırken bu fiyat ile çok önemli bir detay ortaya çıktı. TOGG satın almak isteyenler çok daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilecekler.
TOGG satış fiyatıyla alakalı yeni ayrıntı ortaya çıktı!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile alakalı olarak aylardır beklenen fiyat açıklaması bugün yapıldı. TOGG’un C-SUV modeli olan TOGG T10X için fiyatlar belli oldu. Mart 2023 fiyat listesine göre donanım seviyelerine göre değişmekle beraber araçların fiyatları 953 Bin TL ile 1 Milyon 215 Bin TL arasında değişiyor.

HEMEN SATIN ALINAMAYACAK!

TOGG için açıklanan fiyat listesi rakipleri ile karşılaştırıldığında oldukça makul bulundu. Otomobil piyasasında aynı fiyatla çok daha niteliği düşük araçlar satılırken üstün teknoloji ile donatılmış TOGG araçları için bu fiyatlar düşük olarak dahi görülebiliyor. Ancak TOGG satın almak isteyenleri ekstra bir fiyat sürprizi bekliyor. Açıklanan bu fiyatlarla TOGG T10X model C-SUV satın almak neredeyse imkansız olacak.

ÇEKİLİŞ YAPILACAK!

TOGG satın almak için şu anda parsını verip sıraya girmek dahi imkansız. İlk teslimatların Nisan ayında yapılacağı açıklandı. Verilen bilgilere göre önce 12 bin kişiden ön sipariş alınacak ve bu kişiler arasında çekiliş yapılacak. Yapılacak çekiliş sonrasında ön sıralarda çıkanlar biraz daha şanslı olabilecekler. Nisan ayından itibaren otomobiller üretildikçe TOGG T10X için teslimatlar yapılacak. Ancak tercih edilen donanım seviyesine göre ön sırada olmak bile otomobili erken teslim almaya yetmeyecek. Fabrikada üretim yapıldıkça teslimatlar gerçekleşecek. Yoğun talep olan donanımları tercih edenler aylarca beklemek zorunda kalabilecekler.

NE ZAMAN TESLİM ALINIRSA O AYIN FİYATI GEÇERLİ OLACAK!

TOGG için ön sipariş vererek otomobil satın almak isteyenlerin ödeyecekleri fiyatlar Mart ayında açıklanan fiyatlar olmayacak. Otomobil hangi ay teslim edilirse o ayın fiyatlarından satış yapılacak. Diğer firmaların her ay otomobillere ortalama yüzde 5 zam yaptığı düşünülürse TOGG T10X de bu şekilde zamlanacak ve hangi ay otomobil teslim alınırsa o ayın satış fiyatı üzerinden ödeme yapılabilecek. Bu durum sadece TOGG için geçerli değil diğer tüm otomobil firmaları da hangi ay otomobilleri teslim ediyorlarsa o ayın fiyat listesinden satış yapıyorlar.