Türkiye Bankalar Birliği'nden deprem kararı! Borçlar 6 ay ertelenecek!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bir son dakika kararı alarak vatandaşların bankalara olan borçlarına 6 ay getirilmesini kararlaştırdı. Bu imkan deprem bölgelerindeki vatandaşlara bankalar tarafından verilecek.
Türkiye Bankalar Birliği'nden deprem kararı! Borçlar 6 ay ertelenecek!

Türkiye bankalar Birliği (TBB) çok önemli bir tavsiye kararı aldı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yaklaşık 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesinde vatandaşların bankalara olan borçlarına 6 ay erteleme getirilmesine ilişkin tavsiye kararı alındı. Türkiye Bankalar Birliği bir açıklama yaparak alınan tavsiye kararının ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu.

BANKALARA OLAN BORÇLARA 6 EY ERTELEME İMKANI!

Türkiye Bankalar Birliği açıklamasında, “Depremin bölge ekonominde meydana getirdiği olumsuz etkilere maruz kalan ve ödeme güçleri negatif bir şekilde etkilenen müşterilerin talep etmeleri durumunda bankalara olan vadesi gelmiş veya vadesi 6 ay içinde gelecek borçların vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonrasına ötelenmesine yönelik tavsiye kararı alınmıştır. Ayrıca borçların ödenebilmesi için ya da vatandaşların finansman ihtiyacı hallerinde bu olanağın kendilerine sağlanmasında gerekli ek kolaylıkların sağlanması konusunda da Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalara tavsiyede bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

RİSK DURUMUNDA MÜCBİR HAL UYGULAMASI

Türkiye Bankalar Birliği vatandaşların risk durumu hakkında da bir kolaylık sağlanmasını talep etti. Depremin yaşandığı yerlerde ikametgahı olan veya oradaki şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerinde bildirimlerin mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda hassasiyet gösterilmesi talep edildi.

BANKALAR MÜŞTERİLERE YOL GÖSTERECEK!

Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği bankaların vatandaşlara yol göstermelerini de istedi. Buna göre bankalar deprem felaketinden etkilenen vatandaşların düzenlemelere uygun bir şekilde belgeleyebilmeleri halinde bankaların bu talepleri nasıl alacağına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesi konusunda da tavsiye kararı verildi.

Alınan bu kararlar ile beraber depremden etkilenen ve deprem bölgesinde olan vatandaşların kredi ve kredi kartı borçları 6 ay ertelenebilecek. Bu erteleme ile alakalı olarak inisiyatif ise bankalarda olacak. Tavsiye kararına bankalar uymak zorunda değiller. Ancak tüm bankaların bu konuda ortak hareket ederek borçlara erteleme getirilmesi bekleniyor. Her banka konuya dair ayrı bir açıklama yapacak.