17 ilde alarm verildi çok sert gelecek! Atkı mont bere eldiven ne varsa çıkarın ama dışarı çıkmayın

MGM tarafından yayımlanan hava durumu verileri takip edilirken yapılan uyarılar da son günlerin en dikkati çeken konuları arasında yer alıyor. Hava durumu verilerine ilişkin olarak 17 il için alarm verilerek kritik uyarı yapıldı.
17 ilde alarm verildi çok sert gelecek! Atkı mont bere eldiven ne varsa çıkarın ama dışarı çıkmayın

Türkiye'de hava durumu verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanıyor. MGM tarafından yapılan açıklamaları takiben Valilikler ve AFAD tarafından da uyarılar gelmeye devam ederken 21 Mart tarihi ile 17 ilde alarm verildiği bildirildi. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Buna göre;

Trakya, İstanbul, Karadeniz ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ile İç Anadolu'nun ortası sağanak yağışlı, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu kar yağışlı olacak. İç Anadolu ve Karadeniz'de sıcaklıklar 4 ila 6 derece düşerken, Marmara'da 2 ila 4 derece artacak. Güney Ege'de kuvvetli poyrazın etkili olması bekleniyor.

17 İL İÇİN ALARM! METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK VE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre önümüzdeki 24 saat için;

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Çanakkale hariç) Marmara, Ege'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın çevre ilçeleri, (Konya hariç) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

17-ilde-alarm-verildi-cok-sert-gelecek-atki-mont-bere-eldiven-ne-varsa-cikarin-ama-disari-cikmayin.webp

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MGM yapılan uyarıların çeşitli olumsuzluklar karşısında dikkate alınması konusunda açıklamada bulunurken tedbirin elden bırakılmamasını istedi.

Emlak365.com