Piyasada sahte altın alarmı çalıyor! Altın almayı düşünenler buna dikkat kesilsin

Son dönemde dalgalı bir seyir halinde olan altın fiyatlarının yaşadığı yükseliş trendi yatırımcıları harekete geçirdi. Yatırımcılar altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle alıma yönelirken piyasada sahte altın alarmı geçildi.
Piyasada sahte altın alarmı çalıyor! Altın almayı düşünenler buna dikkat kesilsin

Yatırımcı ve yatırımcı adayları altın fiyatları ile ilgili olarak değerlendirmeleri yakından takip ediyor. Altın fiyatları vatandaşların gündeminde yer alırken ''Altın alınmalı mı, satılmalı mı?'' sorularına da yanıt aranıyor. Altının alımı ile ilgili olarak fırsatlar yakından takip edilirken son dönemde yaşanan küçük düşüşün ardından altına rağbet arttı.

Altına olan rağbetin artması ile beraber Darphane bu talebe cevap vermek üzere çift vardiya yaparken piyasada sahte altın alarmı çalmaya başladı. Son günlerin gözde yatırım aracı olan altındaki talep artışı Darphane'nin fazla mesai yapmasına neden olmuştu. Ancak bu durum dolandırıcıların iştahını kabarttı. Sahte altınlar piyasaya sürülürken altın alıcıları için kritik uyarı yapıldı.

ALTIN YATIRIMCISINA 'SAHTE ALTIN' UYARISI

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, kuyumcularda altın bulunurluğu da talep nedeniyle azaldı. Artan talebe yetişilmesi için Darphane’nin hafta sonları fazla mesai yaptığı, hafta içi çift vardiyaya geçildiği belirtilirken durumu fırsat bilenlerin piyasaya sahte altın sürmesi ile beraber uzmanlar dolandırıcıların bu durumu fırsata çevirdiğini belirterek sahte altına karşı uyardı.

piyasada-sahte-altin-alarmi-caliyor-altin-almayi-dusunenler-buna-dikkat-kesilsi.jpg

Evde de altının sahte olup olmadığını anlamak üzere bazı yöntemlerin kullanılabileceği kaydedilirken bu yöntemler de şöyle sıralanıyor;

Altını bir mıknatısa yaklaştırın; eğer altın mıknatısa yapışırsa sahte olabilir, çünkü gerçek altın manyetik değildir.

Altını sert bir porselen yüzeye sürmektir; gerçek altın temiz bir altın çizgi bırakırken, sahte altın siyah bir iz bırakabilir. Ancak bu testler her zaman kesin sonuç vermez, dolayısıyla şüpheleriniz varsa bir uzmana danışmak en iyisidir.

piyasada-sahte-altin-alarmi-caliyor-altin-almayi-dusunenler-buna-dikkat-kesil.webp

Altın kaplama ile gerçek altın arasında büyük bir fark vardır. Gerçek altın, tamamen altın metalinden yapılır ve karat cinsinden ayarlanır. Altın kaplamada ise, başka bir metal üzerinde ince bir altın kaplaması yapılarak ürün hazırlanır.

Ayrıca sahte altının ağırlığının tespit edilmesiyle, altın alım satım işlemlerinizi güvenceye alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, altın almak için güvenilir bir satıcı da belirlemeniz size yardımcı olur. Altınlarınızı güvenilir bir satıcıdan almak, sahte altın riskinizi en düşük düzeye indirmenin en iyi yollarından bir tanesidir.

piyasada-sahte-altin-alarmi-caliyor-altin-almayi-dusunenler-buna-dikkat-kesil.jpg

Dolayısıyla uzmanlar bilindik yerlerden altın alımı yapılması gerektiği burada da tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini bildirirken mutlaka kontrollerin anlık olarak yapılmasını istedi.

Emlak365.com