Dünya Sağlık Örgütü uyardı kanserin ilk evre en erken belirtisi açıklandı

Dünya genelinde ne yazık ki kansere yakalanan kişi sayısı her geçen gün biraz daha artmaya devam ederken DSÖ çok kritik uyarılarda bulundu. Kanserin en erken belirtisi ortaya çıktı!
Dünya Sağlık Örgütü uyardı kanserin ilk evre en erken belirtisi açıklandı

Hareketsiz yaşam tarzı, değişen beslenme tarzı ve paket ürünlerin kullanımlarının yaygınlaşması, çevresel faktörler gibi pek çok etken ne yazık ki hem kansere yakalanan kişilerin sayısında artış yaşanmasına neden olmuş hem de kansere yakalanma yaşını düşürmüştü. Dünyada her sene milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanser vakaları hızla artarken Dünya Sağlık Örgütü peş peşe açıklamalar yaparak herkesi uyardı. 

Ne yazık ki pek çok kanser türü hafif semptomlar göstererek sinsi bir şekilde ilerlerken gelişen teknoloji ise bu noktada insanlığın en büyük yardımcısı oldu. Yürütülen çalışmalar ile kanserin erken evre tanısı kolaylaşırken DSÖ ise yaptığı açıklaması ile kanserin soğuk algınlığı ile karıştırıldığını, bu nedenle erken evre tanı oranının düştüğünü duyurdu. 

KANSER BELİRTİLERİ AÇIKLANDI! BUNLAR VARSA HEMEN DOKTORA KOŞUN...

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklama ile kas ağrısı, ateş, boğaz ağrısı gibi basit semptomların soğuk algınlığı ile karıştırılması nedeni ile erken evre tanının zorlaştığı belirtildi. Özellikle de bir anda ortaya çıkan hırıltılı nefes ve nefes darlığı akciğer kanseri için alarm zili olarak tanımlandı. Bunlara ek olarak: 

Geçmeyen inatçı öksürük, 

Uzun süren kuru öksürük ve eşlik eden göğüs ağrısı, 

Sık sık ateşli hastalığa yakalanmak, 

Yutkunmada aniden başlayan zorlanma ve lenf bezlerinde şişkinlik, 

Kanamada yaşanan geç pıhtılaşma ve vücutta ortaya çıkan morluklar, 

Kasık ve karın bölgesinde sık sık ağrı oluşması, 

Kanlı dışkılama, 

Hızlı kilo verme, 

Memede şekil değişikliği, şişkinlik ya da meme başlarında iltihap, akıntı gelmesi, 

Yaraların geç iyileşmesi, 

İştah kaybı, yemek yenmemesine rağmen kişinin sürekli kendini tok hissetmesi, az yemesine rağmen kusma isteği duyması gibi belirtilerde DSÖ tarafından alarm verilmesi gereken belirtiler olarak listede yer aldı.