ORC Araştırma şirketi Z kuşağı anketi sonuçları açıklandı bu pazar seçim olsa kime oy verecekler?

2023 seçim çalışmaları için partiler sahaya inerken araştırma şirketleri de son anket sonuçlarını açıklamaya başladı. Bu sene seçimin kaderini belirleyecek grup olarak görülen ilk kez oy kullanacak Z kuşağı anketi sonuçları açıklandı!
ORC Araştırma şirketi Z kuşağı anketi sonuçları açıklandı bu pazar seçim olsa kime oy verecekler?

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan son seçim anketi sonuçları açıklandı. 2023 genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihte herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda Haziran ayında yapılacak. 

Seçime 6 ay kala erken seçim tartışmaları da gündemdeki yerini korurken en az partiler kadar araştırma şirketlerinin de hummalı çalışmaları başladı. Hem parti yönetimleri son oy durumlarını gözlemlemek hem de vatandaşlar partilerin gidişatını görmek için anket sonuçlarını yakın markaja alırken ORC araştırma şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. 

ORC ARAŞTIRMA SON ANKET SONUÇLARI: Z KUŞAĞI KİME OY VERECEK?

2023 seçimlerine doğru hızla yaklaşılırken Z kuşağı anket sonuçları için Aralık ayının ilk seçim anketi sonuçları ORC Araştırma Şirketi tarafından açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre birinci parti kararsızlar çıktı! ORC araştırma şirketi tarafından 27-30 Kasım 2022 tarihleri arasında 42 ilde 2730 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçları kamuoyuna açıklandı. 

Açıklanan anket sonuçlarına göre ankete katılan gençlere "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılan kişilerin yüzde 19,5 kararsızım yanıtını verirken CHP'ye oy verecek olan kişilerin oranı yüzde 19,1 olarak açıklandı.

İYİ Parti'nin Z kuşağı oy oranı yüzde 16,5 olarak açıklanırken AK Parti'nin oy oranı yüzde 13,5 olarak yer aldı. MHP yüzde 7, HDP yüzde 5,5 ve TDP oy oranı yüzde 4,2 olurken Zafer Partisi'nin oy oranı ise yüzde 4 olarak ankette yerini aldı.