Türkiye Şeker Fabrikaları Müfettiş Yardımcılığı sınav ilanını yayımladı!

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yayımlanan ilana göre Müfettiş Yardımcılığı kadrosunda personel alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Detaylar belli oldu.
Türkiye Şeker Fabrikaları Müfettiş Yardımcılığı sınav ilanını yayımladı!

6 Mart tarihli Resmi Gazete ilanlarına göre Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından Müfettiş Yardımcısı alımlarının yapılacağı öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından gerekli olan şartlar ve detaylar ise belli oldu. 

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU! 

Müfettiş Yardımcılığı için başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi; 

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartlara sahip olmak.
  • Aşağıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında aşağıdaki tabloda puan türleri başlığı altında belirlenen taban puanı almış olmak. Duyuruda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday (adaylar en yüksek puandan sıralanacak olup, son sıradaki aday ile eşit puana sahip olanlar dahil) “Yazılı Sınava” katılacaktır.
  • Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak).
  • Erkek adayların askerlik hizmetini yapmış, muaf veya erteletmiş olma şartlarını taşımaları gerekmektedir.
  • Sağlık durumunun, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması ve müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak,
  • Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı sınavına daha önce katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,
  • Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz bulunmak gerekmektedir. 

Türkiye Şeker Fabrikaları Müfettiş Yardımcılığı sınav ilanını yayımladı!

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yayımlanan ilana göre 13.03.2023 tarihi ile 24.03.2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden başvuruların tamamlanması gerektiği ifade edildi.