İmar Barışı Hazine Arazisini Kapsıyor Mu?

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı / imar affı için başvurular e devlet üzerinden kabul edilmeye devam ediliyor.
İmar Barışı Hazine Arazisini Kapsıyor Mu?

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı / imar affı için başvurular e devlet üzerinden kabul edilmeye devam ediliyor.

Belirlenen istisnalar dışında kalan tüm yapılar imar barışı hakkından yararlanacak. İmar barışı başvurusu için vatandaşlar e-Devlet internet sitesi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduracak.



Başvuruların tamamlanmasının ardından vatandaşlar yapı kayıt belgesi ücreti ödeyecek. Ardından yapı kayıt belgesi alacak ve sonraki adımlar için devam edecek. Örneğin kat mülkiyeti tapusu almak için ikinci aşamaya geçerek proje tadilatı yapacak ve yeniden bakanlığın kapısını çalacak.



İmar Barışı Hangi Yapıları Kapsıyor?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan imar barışı broşürü kapsamında imar barışından yararlanmak isteyen kişilerde aranılan kriterler yani imar barışı dışında tutulan istisnalar şu şekilde belirtilmektedir;



"Sadece Boğazici Sahil Şeridi ve öngörünüm bölgesi ile İstanbul Tarihi Yarımadanın Sultanahmet ve Süleymaniye çevresi ve Gelibolu Tarihi Alan’da belirlenen yerler bu kapsamın dışındadır.



Ayrıca başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile hazineye ait olup sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenemez."



Bunlar imar barışı dışında kalan yerler olarak kabul edilmekte olup bunların dışında kalan her yer imar barışına dahil olan yerler olarak kabul edilmektedir.



İmar Barışı Hesaplama Aracı



İmar barışı ücreti hesaplamak isteyen kişiler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hizmet vermekte olup olup bakanlığın internet sitesi üzerinden imar affı hesaplama işlemini yapmak için linki TIKLAYINIZ...