Kentsel Dönüşüm Anayasası İle Sadece İhtiyaç Kadar Konut Üretilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye ve TOKİ işbirliği ile İstanbul'da kentsel dönüşüm timi kurdu. Ekipler İstanbul'da kentsel dönüşümü büyük bir hızla tamamlayacak!
Kentsel Dönüşüm Anayasası İle Sadece İhtiyaç Kadar Konut Üretilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye ve TOKİ işbirliği ile İstanbul'da kentsel dönüşüm timi kurdu. Ekipler İstanbul'da kentsel dönüşümü büyük bir hızla tamamlayacak!

Kartal'da çöken binanın ardından Kağıthane'de yaşanan olaylar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm konusunda daha sert önlemler alma kararı almıştı.



İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde riskli binalar öncelikli olmak üzere kentsel dönüşümde hızlanma kararı alınırken bu amaç ile İstanbul'da özel bir ekip kuruldu.



Kentsel Dönüşüm Genelgesi Riskli Yapı Tespiti Süresi Doluyor!



19 Mayıs 2019 tarihi itibari ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine yollanan Riskli Yapı Genelgesi için belirlenen süre doluyor.



Hatırlanacağı üzere genelge ile riskli yapıların acilen tespit edilerek bakanlığa bildirilmesi talimatı verilmişti. Genelgede "Bakanlığımız 2023 vizyonu kapsamında, kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümü, dönüşüm sürecinin iyileştirilmesi ile yerleşim ölçeğindeki kentsel dönüşümün bütüncül bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmuştur.



Bu ihtiyaca binaen 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin il ve ilçe bazında hazırlanması gerekmektedir. Bu çerçevede il sınırları içerisinde bulunan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıklarınca kentsel dönüşüm strateji belgesinin hazırlanması ve en riskli alanların 3 ay içerisinde bildirilmesi gerektiğinin ilgili belediyelere iletilmesi hususunda gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.



Kentsel Dönüşüm Projesi İle Her Yıl 300 Bin Konut Yenilenecek



Yürütülen çalışmalar kapsamında bakanlık her yıl en az 300 bin konutu yenileyecek.



Bu konutlardan yüzde 10'luk bölümünü TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilerken kalan konutlar özel sektör tarafından tamamlanacak.



En geç 20 yıllık süreçte tüm riskli binalar yenilenecek ve Türkiye'de yer alan konutların tümü depreme dayanıklı hale getirilecek.



Kentlere özel kentsel dönüşüm anayasası çıkarılacak. İhtiyaç kadar konut üretimini sağlayacak kentsel dönüşüm strateji belgesi oluşturulacak.



Vatandaşlardan talep toplanarak kentsel dönüşüm alanları oluşturulacak.



Emlak365.com