KGF Kredileri İçin Bankaların Gayrimenkul İpoteği İstemesi Tepki Yarattı!

Ekonomide yaşanan en ufak bir bozulmada dahi hemen kredi musluklarını kapatan bankalar bu seferde KGF Kredileri için gayrimenkul ipoteği talep ettikleri iddiası ile büyük tepki çekti.
KGF Kredileri İçin Bankaların Gayrimenkul İpoteği İstemesi Tepki Yarattı!

Ekonomide yaşanan en ufak bir bozulmada dahi hemen kredi musluklarını kapatan bankalar bu seferde KGF Kredileri için gayrimenkul ipoteği talep ettikleri iddiası ile büyük tepki çekti. Detaylar haberimizde...

Uzun süredir teminat kıskacı iddiaları ile tepki toplayan özel bankalar bu seferde Kredi Garanti Fonu kredilerinde de benzer işlemleri yaptıkları nedeni ile bir kere daha gündeme geldi.



KGF kredileri için gayrimenkul ipoteği talep eden özel bankalar KOBİ'lere büyük darbe vurdu. Uygulamayı doğrulayan KGF ise konu hakkında yetkinin bankaya ait olduğunu açıkladı.



Bankalar Teminat Baskısını Arttırmaya Devam Ediyor, Borcu Yoktur Yazısı Dahi Verilmiyor!



Konu hakkında açıklama yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Orhan Aydın, "Ancak son dönemde bu baskılarına bir yenisini eklediler. Diyelim ki bir KOBİ bankadan 48 ay vade ile konut kredisi çekti.



Kredisinin 30'uncu ayında da KGF kredisi aldı. Konut kredisini tamamladıktan sonra bunu satıp işine yatırmak istedi. Bunun için bankadan borcu yoktur yazısı alması gerekiyor. Ancak banka KGF kredisini gerekçe göstererek gayrimenkule borcu yoktur yazısı vermemeye başladı.



Yani Hazine tarafından teminat altına alınan krediye bir de kişinin gayrimenkulünü de eklemeye başladı" dedi.



KGF Açıklama Yaptı "Yetki Bankaya Ait"



Tepkilerin büyümesi üzerine açıklama yapan KGF ise "Hazine destekli KGF kefaletleri ile kullandırılan kredilerde Cumhurbaşkanlığı kararı gereği teminat yapısının belirlenmesi tamamen banka yetkisinde. KGF'nin Hazine kaynaklı desteklerinde karar gereği teminat talep etme yetkisi de bulunmuyor.



Cumhurbaşkanlığı Kararı ve bankalarla imzalanan protokoller çerçevesinde teminatın serbest bırakılması/ değişimi sorumluluğu da bankaların yetkisinde. Bu tür şikayetler zaman zaman kurumumuza da iletiliyor.



Bazı banka şubelerinin konuyla ilgili münferit uygulamaları oluyor ve tarafımıza bu tür şikayetler geliyor. Biz de konunun çözümü için KGF olarak ilgili bankaların genel müdürlüklerine konuyu iletiyoruz" diyerek topu bankalara attı.



Emlak365.com