Projeden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde konut projelerinin sayıları her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de kentsel dönüşüm projeleri ile beraber projelerin büyüklüğü de katlanmaktadır.
Projeden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde konut projelerinin sayıları her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de kentsel dönüşüm projeleri ile beraber projelerin büyüklüğü de katlanmaktadır.

Özellikle de faizsiz konut kredisi desteği sağlanması ile beraber ev satın almak isteyen kişilerin konut projelerine yönelmeleri ile beraber projeden satış rakamları yükselmeyi sürdürmektedir. Peki, projeden ev alırken nelere dikkat edilmelidir?



Projeye Karar Verirken Seçici Davranın


Projeye karar verme aşamasında kesinlikle aceleci davranmayın. Konut almaya karar verdiğiniz bölgede yer alan tüm projeleri inceleyin. Özellikle de lansman çalışmaları devam eden projeleri tercih etmeye çalışın. Çünkü konut projelerinde lansmana özel indirimli fiyatlar sunulmakta olup bu da çok daha avantajlı bir şekilde konut sahibi olmanız anlamına gelir. Projeyi farklı açılardan inceleyin ve yakın çevrede olan diğer projelerle kıyaslayın.



Lokasyon ve Sunulan Sosyal İmkanlara Odaklanın


Projenin geleceği kesinlikle size sunulan özelliklere bağlıdır. Lokasyon olarak merkezi arterlere yakın olan ve toplu taşıma araçlarına kolay ulaşım imkanı olan projeler çok daha fazla tercih edildiği için kesinlikle geleceği olan projeler olarak kabul edilir. Oturmak için ev satın almak isteyen kişilerin yanı sıra yatırımlı proje arayan kişiler içinde idealdir. Ulaşım araçlarına yakın olan ve yakın çevresinde okul, hastane, alışveriş merkezi gibi önemli yapılar bulunan projeler her zaman tercih edilmesi gereken öncelikli projeler olarak kabul edilir. Yine site içerisinde sunulan yürüyüş parkuru, sauna, yüzme havuzu, hamam, kreş, spor salonu ve hanımlar lokali gibi sosyal imkanlar da çok önemlidir.



Faizsiz Konut Kredisi Kullanmayı Tercih Edin


Konut projelerinde artık bazı markalar faizsiz konut kredisi kullandırmakta olup bu da büyük bir avantaj anlamına gelmektedir. Çünkü bankaların kullandırdığı konut kredilerinde oldukça yüksek faiz yükü ödemek zorunda kalan kişiler kullandırılan faizsiz konut kredisi paketlerinde bu faiz yükünün insanların üzerinden kaldırılması anlamına gelir. 60 ay vadeli faizsiz konut kredisi veren projeler bulunmakta olup bazı projelerde de 240 ay vadeli düşük faizli konut kredisi de kullandırılmaktadır.