Mirasçılar Miras Kalan Evden Kiracıyı Çıkarabilirler Mi, Kiraya Zam Yapabilirler Mi?

Miras yoluyla mülkiyeti mirasçılara geçen evlerden kiracılar çıkarılabilir mi? Miras kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?
Mirasçılar Miras Kalan Evden Kiracıyı Çıkarabilirler Mi, Kiraya Zam Yapabilirler Mi?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmalarına dair hususların ana çizgileri kanunla net şekilde çizilmiştir. Ancak bir evin miras yoluyla mülkiyet sahibinin değişmesi sonucunda kiracılşarın durumu merak ediliyor. Miras kalan evden kiracılar nasıl çıkarılır. Kendisine miras kalan yeni ev sahibinin veya yeni ev sahiplerinin kiracıyı evden çıkarma hakları var mı?

MİRAS KALAN EVDE KİRA SÖZLEŞMESİ İPTAL OLUR MU?

Miras kalan bir evde mülkiyet sahibinin değişmesinden dolayı genellikle kira sözleşmesinin iptal olacağı düşünülür. Ancak kanunlara göre böyle bir durum mümkün değildir. Mülkiyeti el değiştiren bir ev için yapılan kira sözleşmesi aynı şekilde devam etmektedir. Kiracılar böyle bir durumda yeni ev sahibinin kira sözleşmesini yenileme taleplerine karşılık vermek zorunluluğunda değillerdir. Eski kira sözleşmesinin hükümleri aynı şekilde devam eder.

MİRASÇILAR KİRACIYI EVDEN ÇIKARMAK İSTERLERSE NE YAPMALILAR?

Bir evin miras yoluyla birden fazla kişinin mülkiyetine geçmesi durumunda kiracının evi tahliye etmesi talep edilebilir. Ancak bu durumda çok önemli bir ayrıntı bulunmaktadır. Çünkü mülkiyet durumu elbirliği mülkiyeti haline dönüşür. Böyle bir durumda tüm mirasçılar kiracıyı evden çıkarmak için talepte bulunmalıdırlar. Aksi bir durumda kiracının evden çıkarılması mümkün değildir. Bu taleplerin işleme bile alınmaması gerçekleşebilir.

MİRASÇILARIN KİRA ARTIŞ TALEPLERİ TAHLİYE NEDENİ OLABİLİR Mİ?

Mirasçıların kiracılardan kirayı arttırmasına yönelik talepleri olabilmektedir. Hatta bu talebin yerine getirilmemesi durumunda mirasçılar kiracıya evi tahliye etmesi gerektiğini de söyleyebilirler. Ancak bu talebin hukuken bir geçerliliği yoktur. Kira sözleşmesi olan bir ev için kira yükseltme talebinde bulunmak ev sahiplerinin hakkı olabilir. Ancak bu talebin yerine getirilmemesi tahliye sebebi olamaz. Bu durumda kira artış talebi dava konusu yapılır ve kiranın tespiti konusunda karar mahkemeye bırakılır. Kiracılık aynı şekilde devam eder.