Apple ucuz bilgisayar için düğmeye bastı! En ucuz MacBook Air’den bile daha uygun fiyatlı olacak

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji markalarından biri olan Apple’ın öğrencilere hitap etmesi beklenen ve uygun fiyatlı bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalıştığı öğrenildi. Yeni MacBook modeli, en ucuz Air’den bile ucuz olabilir. İşte detaylar…
Apple ucuz bilgisayar için düğmeye bastı! En ucuz MacBook Air’den bile daha uygun fiyatlı olacak

Dünya genelinde teknoloji pazarında en büyük pay sahiplerinden biri olan Apple, başta iPhone ürünleri olmak üzere birçok teknolojik üründe pazarın lideri konumunda yer alıyor. Dünyanın hemen her yerinde en çok tercih edilen markalardan biri olan Apple, Türkiye’de döviz kuru ve vergiler nedeniyle standart seviyelerinin de üzerinde ürün satışı gerçekleştiriyor. Ancak Apple, ucuz dizüstü bilgisayar için çalışmalara başladı.

Teknoloji tutkunlarının bildiği gibi Apple’ın MacBook serisi, dizüstü bilgisayar pazarında rakiplerini sollayacak kadar güçlü. Ancak MacBook serisi bu güçlü özelliklerinin yanı sıra fiyat seviyesiyle de adeta cep yakıyor. Birçok kişi her ne kadar güçlü ve tercih edilebilir olsa da fiyatları nedeniyle MacBook alamıyor. Başta öğrenciler olmak üzere günlük işlerini yapmak isteyenler, genellikle Chromebook gibi daha uygun fiyatlı modellere yöneliyor. Ancak Apple, ucuz MacBook için düğmeye bastı. İşte detaylar…

APPLE CHROMEBOOK İLE REKABET EDECEK

Elde edilen bilgilere ve yeni bir rapora göre Apple, şimdilerde dizüstü bilgisayar alanında yepyeni bir kapı açmaya hazırlanıyor. Söz konusu rapora göre Apple, Google’ın rağbet gören Chromebook modelleriyle rekabet etmek adına MacBook Air serisinden daha da ucuz bir MacBook üzerinde çalışmalara başladı. Düşük maliyetle tasarlanması planlanan ürün, haliyle çok daha ucuz fiyata satışa sunulabilir.

NE ZAMAN PİYASAYA SÜRÜLECEK?

fiyatlari-cep-yakan-apple-macbook-lara-7-alternatif-1549997110.jpg

Apple MacBook serisinde şu anki en ucuz model olan 2020 M1 MacBook Air, birçok tüketici için yine de yüksek fiyat seviyelerinde bulunuyor. Ancak Apple’ın bu durumu değiştirmek için hamlede bulunduğu iddia edildi. Eğitim sektörüne yönelik piyasaya sürülmesi planlandığı belirtilen yeni ve ucuz MacBook modelinin, 2024 yılının ikinci yarısında piyasada olacağı öne sürüldü.

Apple’ın rekabet etmek istediği ve ABD’de, Amazon üzerinden en çok satan Chromebook modelleri 200 dolar civarında satılıyor ve ürün fiyatı nadiren 300 doları geçiyor.