Apple Watch kullananlara kötü haber! O model için destek musluğu kesildi

Apple kullanıcılarını çok üzecek haber geldi! Apple o model için desteği sonlandıracağını duyurdu. Artık Apple'ın o ürünü destek almayacak mı? Kullanıcılar endişelendi. İşte, hangi Apple Watch'un artık destek almayacağına dair detaylar…
Apple Watch kullananlara kötü haber! O model için destek musluğu kesildi

Akıllı saat piyasasına hızlı bir giriş yapan Apple 2015 yılında ilk Watch modelini sunmuştu. Apple'ın sunduğu ilk Watch tüketiciler tarafından büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Piyasada ilk kez çıkan Watch herkes tarafından satın alma sırasına girilmişti. Apple Watch ile piyasaya adım attığında insanlar kuyruk olmuştu. Teknoloji marketlerinde en çok aratılan ve satılan ürün haline gelmişti. Pahalı olmasına karşın yine de tüketiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış ve satın alınmıştı. Ancak Apple verdiği haberle kullanıcılarını üzdü. Tüketiciler endişelenmeye başladı. Apple, Watch modelini desteklemeyi bırakacağını söyledi. Peki, hangi Watch model desteklenmeyecek artık? O Apple Watch modelinin desteği kalkması ile tüketiciler ne yapacağını bilmiyor.

APPLE

KULLANICILAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

2015 yılında ilk Apple Watch piyasaya sunulduğunda yer yerinden oynamıştı. ilk kez çıkan Apple Watch'lar birçok insanın ilgi kaynağı olmuştu. 2015 yılında adını gündemden düşürmeyen Apple hem zarif görselliği hem de çok fazla işlevselliği ile dikkatli üzerine çekmişti. Piyasaya sunduğu saatlerde ki estetik duruş ve yüksek teknoloji özellikleri tüketicilerin en çok ilgisini çeken ürün haline getirmişti. Hala birçok tüketince fiyatsa yüksek olmasına rağmen Apple Watch'den vazgeçemiyor. Ancak Watch Series 9'un çıkmasıyla Apple Watch modeline destekler durduruldu.

2015 yılında ilk piyasaya sürdüğü yüksek teknolojiye sahip Apple Watch modelleri Apple nezdinde resmiyet kazanarak eski olarak nitelendirildi. Söz konusu durumda 38mm / 42mm alüminyum ve paslanmaz çelik saatlerin yanı sıra 17 bin dolar değerinde olan 18 ayar altın kaplanan özelliklerine sahip Apple Watch Edition da bu kategoride yerini aldı.

APPLE O SAATTEN DESTEĞİNİ KESİYOR

Apple Apple Watch eski olarak nitelendirildiği için artık Apple şirketinden destek almayı kesti. Bu sebeple 1. nesil Watch tüketicileri artık Apple tarafından destek alamayacak. Bu sebeple hem mağazalarda hem de yetkili servislerde teknik servis hizmet vermeyecek. Bu üzücü habere karşı Watch kullanıcıları saatleri hakkında ne yapacağını bilmiyor. Artık saatleri bozulduğunda onarım veya tamir işlemi alamayacaklar. Bununla birlikte Apple'ın 1 nesil Watch modelleri güncelleme desteğini almayacağı için gittikçe yavaşlayacak ve kullanılamaz bir hale bürünecek. Apple'ın 1. nesil Watch modelleri gittikçe piyasadan siliniyor. Artık Apple birinci nesil Watch saati almak pek mümkün görünmüyor.

Aslında ilk Apple Watch 2015 yılında yaklaşık 10 yıl önce çıkmıştı. Bu sebeple Apple'ın desteğini kesmesi beklenen bir durum haline gelmişti. Bununla birlikte 17.000 dolar değerinde 18 ayar kaplama altın olan Apple Watch Edition eski olarak nitelendirildiği için kullanıcılar şaşkına döndü. Apple'ın özel versiyonunu satın alan kullanıcılar üzülmeye başladı.