Bugüne kadar bedavaydı, artık ücret ödenecek: Spotify’ın tartışmalı kararı tepki çekti! O özellik resmen paralı!

Dünyanın en büyük müzik veri akışına sahip platformlarından biri olan Spotify, ücretsiz olan bir özelliğini ücretli hale getirdi. Spotify’ın bu kararı tepki çekti. İşte ayrıntılar…
Bugüne kadar bedavaydı, artık ücret ödenecek: Spotify’ın tartışmalı kararı tepki çekti! O özellik resmen paralı!

Müzik dünyasına adım attığından beri dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan uygulamalardan biri olmasıyla dikkat çeken Spotify, geçtiğimiz gün bir yeni karara imza attı. Dünyadaki en büyük müzik veri akışı ve podcast servislerinden biri olmasıyla pek çok kullanıcıya sahip olmayı başarmış olan platform hem ücretli hem de ücretsiz üyelik hakkı tanıyordu. Yeni bir karara imza atan Spotify, ücretsiz üyeliğinde sunduğu bir özelliği kaldırdığını duyurdu.

Tepki çeken bir karara imza atmasıyla sosyal medyanın gündemine oturan Spotify, ücretsiz olarak platformdan yararlanan kullanıcılara sunmuş olduğu bir özelliği artık sunmama kararı aldı. Bu özelliği sadece ücretli kullanıcılarına sunmaya başlamış olan Spotify, vermiş olduğu kararla sosyal medyanın gündemine oturarak, tüm eleştiri oklarını üzerine çekti. Sadece Premium üyelerin ulaşabildiği o özelliğin ses getirmesinin ardından Spotify’dan bir açıklama da geldi. İşte ayrıntılar…

ŞARKI SÖZLERİ ARTIK ÜCRETLİ ÜYELİKTE

spotify-522.jpg

Bilindiği üzere Spotify hem Free kullanıcılarına hem de Premium kullanıcılarına şarkı sözlerine erişim sunuyordu. Şarkı sözlerini görebilme ve paylaşabilme hakkı tanıyan Spotify, bu hafta itibariyle Free Spotify kullanıcılarına, artık uygulama içi şarkı sözlerine erişimlerinin olmadığını gösteren bir bildirim gönderdi. Bu bildirimi şarkıların şarkı sözü kısmına bir baloncuk olarak ekleyen Spotify, bildirim içerisine; “Spotify Premium’da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın” ifadelerini koydu. Bu durum sosyal medyada tartışmalara neden olurken; tepkiler de büyümeye başladı.

SPOTIFY’DAN TEST AMAÇLI AÇIKLAMASI

Artık şarkı sözlerini sadece Premium Spotify kullanıcılarına sunacak olan platform, son olarak oldukça fazla para akıttığı podcast bölümündeki çalışanları işten çıkarmasıyla gündeme oturmuştu. Hemen bu kararın ardından alınan şarkı sözleri kararı tepki çekerken; konuyla ilgili Spotify’dan açıklama geldi. Bu durumun rutin testlerinin sadece bir parçası olduğunu anlatan Spotify’ın Küresel İletişim Eş Başkanı CJ Stanley, açıklamasında; “Spotify’da rutin olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz; bu testlerden bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimizin önünü açıyor. Diğerleri ise yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka haberimiz yok” ifadelerini kullandı. Bu nedenle sürecin geçici mi yoksa kalıcı mı olacağı henüz bilinmiyor.