Google bugün 25'inci doğum gününü kutladı! Google hangi tarihte kuruldu? Google'ı kim kurdu? Nereden yönetiliyor?

Dünyada milyonlarca insanın kullanıcısı olduğu dev arama motoru Google bugün 25'inci yaş gününü kutluyor. 25 yıldır milyonlar ve hatta milyarlarca insana ulaşan Google hakkında merak edilenleri sizler için hazırladık. İşte detaylar...
Google bugün 25'inci doğum gününü kutladı! Google hangi tarihte kuruldu? Google'ı kim kurdu? Nereden yönetiliyor?

Google bugün doğum gününe özel bir Doodle ile doğum gününü kutladı. 25 yıldır milyonlarca insanla kitle iletişimi sağlayan arama motoru Google ilk olarak hangi tarihte kuruldu? Google'ı kim kurdu? Nereden yönetiliyor? İşte tüm merak edilenler..

222.jpg

Google bugün 25'inci doğum gününü kutladı! Google hangi tarihte kuruldu? Google'ı kim kurdu? Nereden yönetiliyor?- Resmi olarak 4 Eylül 1988 yılında Menlo Park Kaliforniya ABD merkezli kurulan Google, 19 Ağustos 2004 tarihinde halkın kullanımına sunuldu ve o zamandan beri dünyanın en büyük arama motoru haline gelerek dünyanın bir numarası olmayı başardı.

Bir arama motoru olarak başlayan Google bugün yalnızca insanların sorularına yanıt bulmakla kalmıyor. Aynı zamanda geliştirilen Gmail, YouTube, Google Maps, Android ve Chrome gibi uygulamaları ile farklı alanlarda iletişim ve eğlence hizmeti de sunuyor.

GOOGLE'I KİM KURDU?

Larry Page ve Sergey Brin isimli Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencileri olan 2 arkadaşın ortak çalışmaları ile doğdu. Page ve Brin, PageRank adlı bir algoritma geliştirerek, web sitelerini önem sırasına göre sıraladılar. Bu algoritma, Google’ın arama motorunun temelini oluşturdu.

GOOGLE NEREDEN YÖNETİLİYOR?

Şirketin ilk ofisi, Page ve Brin'in arkadaşları Susan Wojcicki’nin Menlo Park, Kaliforniya’da bulunan garajıydı. Bir garajda başlayan hikaye bugün dünyanın bir çok ülkesindeki dev binalarda hizmet vermeye devam ediyor. Şuan da ise Google'ın ana merkez binası ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Mountain View şehrinde yer almaktadır. Googleplex olarak adlandırılan merkez binası, 1600 Amphitheatre Parkway adresinde bulunuyor.

GOOGLE'IN İLK ADI "BACKTUB"

Google'ı ilk kez oluşturan ikili Page ve Brin ilk olarak Google için "BackRub" ismini koymuştu. Ancak daha sonra, "googol" sözcüğü üzerinde orijinal bir imla değişikliği yapılarak, bu arama motoru Google olarak adlandırıldı. Bugün hala hayatımızda Google olarak kalmaya devam ediyor.