Google düğmeye bastı: Gmail’de e-postalara “emoji ile tepki” dönemi başlıyor!

Google, Gmail için yeni bir özelliğini yayınlamaya hazırlanıyor. Elde edilen bilgilere göre Gmail’de artık e-postalara emoji ile tepki verme özelliği gelecek. İşte detaylar…
Google düğmeye bastı: Gmail’de e-postalara “emoji ile tepki” dönemi başlıyor!

Dünyada, insanların teknoloji ürünlerini ve sosyal medya platformları ile birlikte sosyal uygulamaları kullanma alışkanlıklarına göre teknoloji markalarının güncelleme adımları da şekilleniyor. Geçtiğimiz yıllarda sosyal medya dünyasına giren ve sektörde ses getiren TikTok platformu, elde ettiği bu başarıyla diğer sosyal medya mecralarını da benzer özellikler sunmaya itti. Bununla birlikte gelen özellikler, sadece sosyal medya platformları ile sınırlı kalmadı ve bu kez de Gmail uygulamasının sosyal medya platformlarına benzer bir özelliği getirmeye hazırlandığı bildirildi.

Bilindiği üzere dünyanın en yaygın şekilde kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, piyasaya sürülme amacı dışına çıkarak yeni özelliklerini bünyesine dahil etmişti. Durum paylaşma ve mesajlara verilen tepkiler gibi birçok özelliği getiren WhatsApp’ın ardından bu kez de Google, Gmail uygulamasında WhatsApp’taki özelliğe benzer bir yeniliği getirmeye hazırlanıyor. Eldeki bilgilere göre bu yenilik sonrasında Gmail’de e-postalara emoji ile tepki verilebilecek. İşte detaylar…

ÖZELLİK “YAKINDA” GELEBİLİR

gmail-emoji-225.jpg

Yeniçağ Gazetesi’nin, Donanımhaber’de yer alan bilgilere dayandırdığı haberine göre Google, Gmail için yayınlanması halinde e-posta platformunu biraz daha mesajlaşma uygulaması gibi hissettirecek bir özellik ile emoji tepkilerini geliştirme üzerinde çalışıyor. Habere göre Android ve iOS için son Gmail güncellemesinde yer alan ve kullanıcıların keşfettiği bazı kodlar, söz konusu emoji ile tepki özelliğinin “yakında” geleceğinin sinyalini veriyor.

APK KODLARI GÜNCELLEMEYİ İŞARET EDİYOR

Elde edilen bilgilere göre APK, doğrudan emoji tepkilerine işaret eden birkaç kod satırını içeriyor. Ayrıntıların biraz seyrek olduğu ancak APK kodundaki bir satırın özellikle “yakında” olduğunu ve “emoji tepkisi alan ilk Gmail kullanıcıları arasında olduğunuzu” belirten ifadeler içeriyor. Bu bilgiler ise Google’ın tam bir genel sürüm yayınlamadan önce muhtemelen söz konusu özelliği sınırlı bir şekilde test etmeye başladığına işaret ediyor.

Google’ın olası güncellemeyi yayınlaması ile birlikte Gmail uygulamasında e-postalara emoji ile tepki verme özelliğinin eklenmesi ve bu özelliğin kullanıcılara genel anlamda “pozitif” yansıması bekleniyor.