Google yeni özelliğini duyurdu Arama sonuçlarına Instagram hikayeleri de eklenecek

Yapay zeka alanında çalışmalarını yoğunlaştıran Google, bu kez de arama sonuçlarına yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor. Google’a, Instagram’daki hikaye özelliği eklenecek. İşte detaylar…
Google yeni özelliğini duyurdu Arama sonuçlarına Instagram hikayeleri de eklenecek

Son dönemlerde teknoloji şirketleri arasındaki rekabet yeni bir boyut kazandı. Apple, Google, Microsoft gibi birçok dev şirket, yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ancak öte yandan şirketler; uygulama, ürün ve hizmetleri için kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmek adına yeni güncellemeler de getirmeye devam ediyor. Apple yeni ürünlerini tanıtmaya hazırlanırken, Google da arama sonuçlarını daha kapsamlı hale getirecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Google’a, Instagram’daki hikayeler özelliği geliyor.

Google, kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek adına güncelleme ve sisteme yeni özellik ekleme adımları atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Google, bu kez de arama sonuçlarını daha kapsamlı hale getirecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Dev teknoloji şirketinden gelen açıklamaya göre Google, arama sonuçlarında daha fazla görselin yer alması için, Meta bünyesindeki Instagram platformunda yer alan hikayeler özelliğini getirecek. Peki yeni özellik ile birlikte Google aramalarda ne değişecek? İşte detaylar…

ARAMA SONUÇLARINDA INSTAGRAM HİKAYELERİ DE OLACAK

kimsenin-aklina-gelmezdi-google-cok-sasirtaca-16261471-amp.jpg

Google, yaptığı açıklamada arama sonuçlarında daha fazla görsel sonucun yer alması için Instagram’daki hikayeler özelliğini getireceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre gelecek olan bu özellikle birlikte kullanıcılar, istedikleri içerikleri hikaye olarak paylaşabilecek. Bu özellik ile Google, yapılan aramaların sonucunda, konuyla bağlantılı olabilecek hikayeleri de sonuçlarda ön plana çıkaracak.

Yapılan açıklamaya göre Google uygulaması varsayılan internet tarayıcısında görüntülenirken, kullanıcılar söz konusu web sayfası üzerinde yorum yapabilecek ve her hikaye şirketin denetim sürecinden geçtiği takdirde, görüntüleme imkanı da herkese açık olacak.

KULLANICI ADI VE PROFİL FOTOĞRAFI GÖZÜKECEK

Elde edilen bilgilere göre öte yandan diğer kullanıcılar tarafından arama sonuçlarına bırakılan bir hikaye de kullanıcılar tarafından beğenilebilecek. Kullanıcılar, arama sonuçlarında karşılaştıkları hikayeleri beğenip, kalp emojisi de atabilecek. Ayrıca arama sonuçlarında yer alan hikayelerle birlikte hikaye sahibi Instagram kullanıcılarının profil fotoğrafları ve kullanıcı isimleri de görülebilecek.

Google’ın, Eylül ayında Android ve iOS işletim sistemlerinde yeni özelliğini Google Labs’in bir parçası olarak kullanıma sunacağı öne sürüldü. Özelliğin henüz test aşamasında olduğu belirtildi.