Google'da ilk aratılan kelimeyi duyunca çok şaşıracaksınız! 25 yıl sonra ortaya çıktı

Arama motoru olarak kullanılan Google'de en çok aratılan kelimeler gündeme gelirken bu defa ilk aratılan kelime dikkatleri çekti. İşte 25 yıllık geçmişe gidildi...
Google'da ilk aratılan kelimeyi duyunca çok şaşıracaksınız! 25 yıl sonra ortaya çıktı

Google her yıl belli dönemlerde en çok aranan kelimeleri ülke ülke yayımlıyor. Türkler de 2022 yılında en çok Dolar/TL aratılırken peşinden ise "Bayram tatili kaç gün" diye soruluyor. Aratılan isimlerin ilk sırasında ise İcardi ve Ece Erken yer aldı.

Dünya genelinde ise arama motorun sıklıkla Wordle yazılırken devamında India vs. England, ünlü isimlerden Johnny Depp ve Will Smith aratılması yapıldı. Bunun üzerine Google'de ilk aranan kelime ise gündeme geldi.

goole arama

25 yıldan fazla bir süre önce, Stanford Üniversitesi'ndeki iki öğrenci yurtlarında beyin fırtınası yapılarak ortaya atılan durum web sayfalarını düzenleyecek ve aynı zamanda onların işini kolaylaştıracak arama motorunu kurmak. Başlangıçta BackRub olarak adlandırılan bu girişim, bugün Google'a dönüşümü yapıldı.

1998 yılında halka açılan hayatımıza arama motoru olarak giriş yapan Google kısa sürede en popüler hale geldi.

Gmail ve arama da dahil olmak üzere Google'ın ürünleri artık milyarlarca kişi tarafından kullanılıyor ve kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, en zengin isimler arasında. Herkesin merak ettiği Google'de ilk aratılan kelime ise Google'da ilk aranan kelime Stanford Üniversitesi olmuştur.