iPhone modellerde ekran ve dokunma hassasiyeti nasıl ayarlanır? İşte adım adım hassasiyet ayarları

Dünya genelinde en çok kullanılan akıllı telefon modellerinde zirvede yer alan iPhone, zaman zaman “uygunsuz dokunma hassasiyeti” sorunuyla gündeme gelebiliyor. Peki iPhone’da dokunma hassasiyeti nasıl ayarlanır? İşte detaylar…
iPhone modellerde ekran ve dokunma hassasiyeti nasıl ayarlanır? İşte adım adım hassasiyet ayarları

Dünya teknoloji pazarında en büyük paylardan birine sahip olan Apple, birçok ürünüyle pazardaki hakimiyetini sürdürüyor. Bu alanda Apple, özellikle de yaygın şekilde tercih edilen akıllı telefon modelleri iPhone ile ön planda yer alıyor. Ancak iPhone kullanıcıları, son dönemlerde “uygunsuz dokunma hassasiyeti” problemi ile şikayetlerini dile getirmeye başladı. Ancak iPhone’da dokunma hassasiyetini ayarlamak mümkün.

Çağımızda akıllı telefon kullanmayan insan sayısı çok az ve hemen hemen herkes, günün bir kısmında telefon üzerinden gezinerek bu ürünleri kullanıyor. Ancak iPhone kullanıcılarının bir kısmı, telefonda gezinirken sorun yaşayabiliyor. Dokunma hassasiyetinde oluşan uygunsuzluk nedeniyle ortaya çıkan bu sorunu gidermek mümkün. Uygunsuz dokunma ve ekran hassasiyeti nedeniyle iPhone’da sorun yaşayanlar, bazı adımları izleyerek dokunma hassasiyetlerini ayarlayabilir. İşte detaylar…

İPHONE’DA DOKUNMA HASSASİYETİ SORUNU

Kullanıcıların, normalden biraz daha uzun bir süre ekrana dokunmasından dolayı yanlışıkla bir sorun tetiklenebilir. Öte yandan dokunma hassasiyetinin bozulması durumunda, iPhone kullanıcısının dokunuşlarını tanımayabilir. Bu durumda da ortaya istenmeyen sorunlar çıkabilir ve bu sorunlar daha büyük sorunlara dönüşebilir. Bu sorunların önüne dokunma hassasiyetini ayarlayarak geçmek mümkün.

DOKUNMA HASSASİYETİ NEDİR?

iphone-7-home-butonu-titresimi-manset-640x360.jpg

Akıllı telefonlarda dokunma hassasiyeti veya dokunma duyarlılığı, kullanıcının ekrana bir dokunuşunu algılamak için uyguladığı basınç oranıyla ayarlanabiliyor. Ekranda dokunma hassasiyetini iPhone modellerde ayarlamak mümkün ve bu ayar ile ekrana dokunuşların ne kadar hassas olacağı belirlenebilir.

Dokunma hassasiyeti yüksek olursa, ekrana yapılacak en küçük bir dokunuş bile telefon tarafından algılanma ihtimalini artırır. Öte yandan düşük dokunma hassasiyetinde ise bir dokunuşun algılanması için daha fazla kuvvet uygulamak gerekir.

İPHONE’DA DOKUNMA HASSASİYETİ NASIL AYARLANIR?

Dokunma hassasiyetini ayarlamak isteyen iPhone kullanıcıları şu adımları izleyebilir:

  • Ayarlar menüsünü açın ve Erişilebilirlik menüsüne gidin.
  • Bu sayfada “Dokunma” menüsünü açın.
  • Ardından “3D ve Haptic Touch” menüsünü açın (Cihaza göre bu menülerden sadece biri görünebilir)
  • Menüde istediğiniz duyarlılık düzeyi için sürgüyü kullanın ve Haptic Touch için de dokunma süresinin hızını ayarlayıp test edin.