Microsoft çağı değiştirecek özelliğini sundu: Paint’te yapay zeka teknolojisi!

Teknoloji dünyasında gelişim ve değişim süreci hızlanmaya devam ederken, yazılım şirketi Microsoft uzun süredir beklenen değişim için harekete geçti. Fotoğraf ve resim düzenleme uygulaması Paint’e çok güçlü bir özellik geliyor. İşte detaylar…
Microsoft çağı değiştirecek özelliğini sundu: Paint’te yapay zeka teknolojisi!

Son dönemlerde teknoloji alanında büyük değişim ve gelişim adımları atıldı. Bilim sahasında atılan adımlarla birlikte teknoloji çağında bu gelişim katlanarak ilerliyor ve bu da daha hızlı sonuçlar alınmasını sağlıyor. Bunun en büyük örneklerinden biri, yapay zeka teknolojisi alanında son dönemlerde atılan adımlar oldu. Yazılım devi Microsoft da bu alanda adım atmaktan geri durmadı ve şirketin dikkat çeken test çalışmaları ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Microsoft kullanıcıları resim ve fotoğraf düzenleme uygulaması olarak Paint’i kullanabiliyor. Birçok kullanıcı uygulamadan yararlanarak görsellerini düzenleyebiliyor. Ancak Paint uygulamasında değişim adımları atılıyor ve Microsoft, Paint’e yeni özellikler getiriyor. Dev yazılım şirketi Microsoft, uzun zamandır beklenen yeni bir özelliği Paint uygulamasına entegre etti. Şu an için test aşamasında olan bu özelliği, Microsoft test kullanıcıları kolayca kullanabiliyor. Peki Paint’teki bu yeni özellik neler sunuyor? İşte detaylar…

MİCROSOFT PAİNT GÜNCELLEMESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Microsoft’un en bilinen uygulamalarından biri olan Paint, kullanıcıların görsellerini düzenlemesini veya sıfırdan bir görsel, resim oluşturmasını sağlıyor. Ekran görüntüsü gibi görsellerin de düzenlenebildiği Paint uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdüren Microsoft, uygulamaya yeni bir özellik getirdi.

Son birkaç güncellemesinde Paint için iyileştirme adımları atan Microsoft, bu kez de uygulama üzerinde yeni bir “arka plan kaldırma” aracını test etmeye başladı. Şu an için sadece Canary ve Dev Channel’lardaki Windows Insider’lar için, yani 11.2306.0 sürümü için sunulan bu özellik sayesinde kullanıcılar otomatik olarak tek tıkla görseldeki arka planı kaldırabilecek.

ARKA PLANI KALDIRMA ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIR?

Windows test kullanıcıları güncelleme almışlarsa hemen şu anda bu özelliği deneyebilir. Paint uygulamasında araç çubuğunun solunda bulunan “arka plan kaldırma” butonunu seçerek, ilgili görseldeki arka plan temizlenebilir. Bu işlem tek tıkla ve otomatik yapılabiliyor. Uygulama görseldeki esas objeyi yapay zeka sayesinde algılıyor ve arka planda yer alan detaylar kaldırılıyor. Ayrıca Microsoft, arka planı manuel olarak seçip kaldırma olanağını da sunuyor.

PAİNT’TE YENİ DÖNEM: METNİ GÖRSELE DÖNÜŞTÜRME

128178.jpg

Paint üzerindeki çalışmaları henüz bitmeyen Microsoft, ayrıca uygulama için “metinden görsele dönüştürme” özelliğini de test ediyor. Bilindiği gibi Microsoft kullanıcıları şu an için halihazırda Bing Sohbet ile yapay zeka sayesinde sunulan metni görsele dönüştürebiliyor. Buna benzer bir özelliğin de Paint uygulamasına dahil edilebileceği düşünülüyor.