Oyun severlerin dünyasına başına yıkıldı: PlayStation Plus’a yüzde 600 zam!

Oyun tutkunlarının aklını başından alan, sektöre damgasını vuran zam haberi geldi. PlayStation Plus sürümlerinin en pahalısı olan Deluxe sürümüne tam yüzde 600 zam geldi! İşte detaylar…
Oyun severlerin dünyasına başına yıkıldı: PlayStation Plus’a yüzde 600 zam!

Teknoloji dünyasının öncü markalarından biri olan Sony’nin yaklaşık 30 yıldır oyun tutkunlarına çok keyifli zaman geçirmelerini sağlayan PlayStation oyun konsolu, artık bir lüks tüketim aracı haline geldi. Özellikle Türkiye’de uygulanan vergiler ve döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle yüksek seviyelerde fiyatlanan konsol, son zamla ağızları açık bıraktı. Sony kütüphanesinde bulunan binlerce oyunun oynanmasına imkan tanıyan PlayStation Plus sürümlerinin en pahalısı olan Deluxe sürümüne yüzde 600 zam geldi.

Türk oyuncular, döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle oyun sektöründe bir süredir uygun fiyatlardan olanaklara ve oyunlara erişim sağlayabiliyordu. Ancak bu sistem de artık değişmeye başladı. Bugüne kadar uygun abonelik ücretleri sunan PS Plus, artık ekonomik dalgalanmalar ve döviz kuru nedeniyle tıpkı tek oyun fiyatlarında olduğu gibi abonelik ücretlerinde de gelen zamla sıçradı. Deluxe yüzde 600 zamlandı ancak zam tutarı henüz sisteme işlemedi. İşte detaylar…

ZAM KERVANINA KATILDI

5a449ff4e3758fd9c5b616c73de2c13e35a67750.jpg

Bugüne kadar uygun abonelik ücretleri sunan PS Plus, artık Deluxe sürümünde yüzde 600 zamlı fiyat tarifesi sunacak. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylar itibariyle Xbox Game Pass, Spotify Premium, Youtube Premium hizmetlerine ciddi oranlarda zam geldi. Yakın geçmişte bu zam kervanına PS Plus’ın da dahil olabileceği konuşuluyordu ve beklenen oldu. Ancak neredeyse kimse bu denli yüksek bir zam oranını beklemiyordu.

DİĞER SÜRÜMLERE ZAM GELECEK Mİ?

PlayStation Plus sürümlerinin her zaman en pahalısı olan Deluxe, düne kadar 12 aylık 460 TL fiyatından abonelik sağlıyordu. Sistemde henüz bu zam değişikliğinin görülmediği belirtiliyor. Ancak Google’da Deluxe abonelik fiyatının 2.740 TL olduğu görülüyor. Ayrıca Deluxe sürümüne gelen yüzde 600 zamma benzer şekilde PS Essential ve Extra sürümlerine de zam gelebileceği ifade ediliyor.

PS PLUS SÜRÜMLERİNDE FİYATLAR

  • PS Plus Essential: Aylık 40 TL, 3 aylık 100 TL, yıllık 240 TL
  • PS Plus Extra: Aylık 60 TL, 3 aylık 165 TL, yıllık 400 TL
  • PS Plus Deluxe: Aylık 70 TL, 3 aylık 190 TL, yıllık 460 TL