Samsung 2 telefonu çöpe attı: Artık güvenlik yaması ve güncelleme olmayacak!

Samsung, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus kullanıcılarını üzdü. Şirket artık bu 2 model için hiçbir güvenlik güncelleme desteği vermeyecek. İşte detaylar…
Samsung 2 telefonu çöpe attı: Artık güvenlik yaması ve güncelleme olmayacak!

Teknoloji dünyasında pazarın en büyük pay sahiplerinden biri olan Samsung, özellikle Apple ile akıllı telefon alanında yürüttüğü rekabette güçlü adımlar atmaya devam ediyor. Sunulan ürünler ve ürünlerde sağlanan güncellemeler pazarda rekabetin artmasını sağlarken, markaların güncelleme desteğini bırakma haberleri ise ilgili ürünün kullanıcılarını üzüyor. Bu kasamda Samsung, 2019 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus modelleri için yazılım desteği vermeyi bıraktı. Artık bu modellerde hiçbir güvenlik önlemi olmayacak.

Samsung, henüz 4 yıl önce 2019 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy Note 10 modeli için beklenmedik bir karara imza atarak yazılım desteğini sonlandırdı. 5 yıl boyunca yazılım güncellemeleri ve güvenlik destekleri sağlayan Samsung, bu seriyi yalnızca 3 büyük işletim sistemi güncellemesi ve 4 yıl güvenlik güncellemesi ile destekleyeceğini daha önce duyurmuştu. Gelen duyuru sonrasında Samsung, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus modellerinin fişini çekerek, bu iki modele yazılım desteğini tamamen sonlandırdığını duyurdu. İşte detaylar…

GÜNCELLEME DESTEĞİ VE GÜVENLİK YAMASI OLMAYACAK

galaxy-note-10-review-design-2.webp

Teknoloji dünyasının en büyük markalarından biri olan Güney Kore merkezli Samsung şirketi, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus kullanıcılarını üzen haberi duyurdu. Şirket, bu iki modele olan yazılım desteğini tamamen sonlandırdığını açıkladı. Bu açıklamaya göre artık her iki model de hiçbir şekilde güvenlik yama desteği ve güncelleme desteği alamayacak.

ANDROİD 12 SON GÜNCELLEME OLDU

İlk aşamada Android 9 işletim sistemi ile piyasaya sürülen bu modeller, daha sonra 2020 yılının başlarında Android 10 güncellemesini aldı. Daha sonra 2021 yılının sonlarında Android 11 güncellemesi alan modeller, 2022 yılının sonlarına doğru ise Android 12 güncellemesi aldı. Ancak şimdi ise bu modeller için yeni işletim sistemi güncellemesi veya güvenlik yaması yayınlanmayacak.

GÜVENLİK ENDİŞESİ OLANLAR YENİ TELEFON ALMAK ZORUNDA KALABİLİR

Samsung şirketinin aldığı bu karar ve güncelleme desteğini çekmesi, modellerin kullanıcıları için güvenlik risklerini artırabilir. Zira söz konusu güncellemeler olmadığında cihazlar çok büyük oranda daha savunmasız hale gelecektir. Güvenlik konusunda endişeli olan kullanıcılar yeni bir telefon almak zorunda kalabilir.