Steam Türkiye'den çekiliyor TL ile satışlara son! Artık oyunlar dolar üzerinden satılacak

Oyun severler tarafından büyük ilgi duyulan oyun satın alma platformu Steam Türkiye verdiği yeni karar ile birlikte satışların dolar üzerinden satılmaya başlanacağını ifade etti.
Steam Türkiye'den çekiliyor TL ile satışlara son! Artık oyunlar dolar üzerinden satılacak

Hem dünya genelinde hem de Türkiye'de oyun severler tarafından kullanılan Steam Türkiye bu zamana kadar pek çok oyunu TL üzerinden satışa sundu. Fakat alınan yeni karar ile birlikte artık oyunların lira üzerinden satışlarının durdurulacağı öğrenildi. Bu kapsamda oyun severlerin artık yeni bir oyun satın almak istedikleri zaman dolar üzerinden satışların yapılacağı öğrenildi.

OYUNLAR ARTIK DOLAR ÜZERİNDEN SATILACAK!

Doların artması sonucunda ilk olarak oyun severler tarafından Play Station almak hayal olmaya başlamıştı. Bu durum son derece can sıkıcı bir hal alırken bu defa yeni bir darbe daha geldi. İnternet üzerinden satın alınarak bilgisayarlardan oynanan oyunların artık TL üzerinden satışlarının yapılmayacağı öğrenildi. Eskiden kolay bir şekilde satın alınabilenlerin artık dolar kuru üzerinden alınabileceği ifade edildi.

Oyun severleri üzecek olan bu kararın açıklanmasının ardından Steam tarafından bu kararın hangi tarihten itibaren geçerli olacağı konusunda da bilgilendirmeler yapıldı. Bununla birlikte bu kararın neden alındığı hakkında da Türkiye'deki satıcılarına gerekli olan açıklamaları yaptı.

20 KASIM'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK!

Dolar kuru üzerinden satışların başlayacağını açıklayan Steam Türkiye, "Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek." şeklinde ifade ile satışların dolar üzerinden yapılmaya başlayacağı tarihin 20 Kasım olduğu ifade edildi.

NEDENİ EKONOMİ!

Kararın neden alındığı konusunda açıklama yapan Steam Türkiye, "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır hâlde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Editörü