WhatsApp’tan bir yenilik daha! Bu kez kanalları açtı, açıklama hemen geldi! “WhatsApp kanallar nasıl açılır?”

WhatsApp’ta yeni bir özellik daha devreye girdi. Artık kanal açmaya izin veren WhatsApp, kullanıcılarına ilginç bir deneyim daha sunmaya başladı. Peki WhatsApp kanallar açma ve kapatma nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…
WhatsApp’tan bir yenilik daha! Bu kez kanalları açtı, açıklama hemen geldi! “WhatsApp kanallar nasıl açılır?”

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan WhatsApp, bu sene pek çok yenilikle kullanıcılarını buluşturdu. Yeniliklerini sürdüren WhatsApp, bu kez de kanallar özelliğini yayınladı. Bu özelliğini Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 150’den fazla ülkede yayına sokan WhatsApp, tek yönlü yayın yapmayı mümkün hal getirdi. Tek taraflı mesaj atmayı kolaylaştıran bu özellik, hemen WhatsApp kullanıcılarının dikkatini çekmeyi de başardı.

WhatsApp’ın yeni kanal özelliğini duyuran isim Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg, WhatsApp’ın yeni özelliğiyle ilgili olarak; “Hepinize, takip ettiğiniz kişi ve kuruluşlardan güncellemeler almanın yeni ve özel bir yolu olan WhatsApp Kanallarını tanıtmaktan heyecan duyuyorum. Meta haberlerini ve güncellemelerini paylaşmak için bu kanalı başlatıyorum” dedi. Peki WhatsApp kanallar açma ve kapatma nasıl yapılır? İşte WhatsApp’ın yeni özelliğine ilişkin tüm ayrıntılar…

WHATSAPP KANAL OLUŞTURMA

wp-kanallar-1.webp

Aynı anda Türkiye ve 150’den fazla ülkede resmi olarak kullanıma sunulan WhatsApp’ın yeni yayın kanalı özelliği, Instagram’dakine benzer bir şekilde geliştirildi. Tek yönlü bir iletişim sağlayan bu özellik; metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anket paylaşmasına olanak tanıyor. Takipçilerin mesajlara doğrudan yanıt veremediği bu özellik kapsamında takipçilerin yalnızca emoji ifadesi ekleyerek veya anketlere oy vererek ilgisini göstermesi mümkün hale geldi. WhatsApp Kanal açmak için ilk olarak WhatsApp Web'i açın. Ardından kanallar simgesine tıklayın ve Kanallar'a gidin. ‘+ > Kanal oluştur’a tıklayarak karşınıza çıkan adımları takip edip kendinize bir kanal açabilirsiniz.

WHATSAPP KANAL BULMA

WhatsApp kanalını bulmak için de birtakım yapmanız gereken şeyler var. İlginizi çeken konularla ilgili kanallar bulmak için ilk yapmanız gereken size önerilen kanal listesine göz atmak. Aynı zamanda güncellemeler ekranında yer alan önerilen kanallara da göz atabilir ya da harici bağlantılar aracılığıyla kanal bulabilirsiniz. Bunun için ilk olarak güncellemelere gitmeli ve ‘+ > Kanal Bul’a dokunmanız gerekiyor. WhatsApp, aynı zamanda kategorilere göz atma ve kanalları konuya göre filtreleme olanağı da tanıyor. Doğrudan bir kanal da arayabileceğiniz WhatsApp’ta diğer ülkelerdeki kanallarına da katılabiliyorsunuz.