WhatsApp’tan çığır açacak yenilik: Kanal bulmak için ekstra çabaya gerek yok!

WhatsApp, aylar önce Kanallar özelliğini sadece 9 ülkede kullanıma açtı. Ancak bu özelliğin daha fazla ülkede erişime açılması bekleniyor. Bu adım öncesinde WhatsApp yeni bir özelliğe daha geçiş yaptı. İşte detaylar…
WhatsApp’tan çığır açacak yenilik: Kanal bulmak için ekstra çabaya gerek yok!

Dünya üzerinde en yaygın şekilde kullanılan anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek ve platforma yeni özellikler kazandırmak adına adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, çatısı altında Instagram, Messenger ve Facebook platformlarının da bulunduğu Meta bünyesinde yer alan WhatsApp, geçtiğimiz aylarda “Kanallar” özelliğini kullanıma açmıştı. Ancak bu özellik şu an için sadece 9 ülkede kullanılabiliyor. Fakat WhatsApp, Kanallar özelliğini geliştirme adımları atmaya devam ediyor.

WhatsApp, son dönemde birçok yeni özelliğini peş peşe yayınladı ve uygulama, yenilenmeye devam ediyor. Gelen güncellemeler arasında Kanallar özelliği de yer alıyor ancak şimdilik bu özellik, kısıtlı bölgelerde kullanılabiliyor. WhatsApp, 9 ülkede kullanılabilen ve 2023 sonuna kadar daha fazla ülkede erişime açılacağı düşünülen Kanallar özelliğine, bu yayılım öncesinde yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor. WhatsApp Kanallar özelliğine “filtreleme” seçeneği de eklendi. İşte detaylar…

WHATSAPP KANALLARA YENİ ÖZELLİK

323923.jpg

WhatsApp uygulamasının “Gruplar ve Topluluklar” özelliğinden farklı olarak, Kanallar özelliği platformda herkese açık şekilde çalışıyor Yani kullanıcılar, bir kanala katılmak istediğinde söz konusu kanalın bağlantısına sahip olmak zorunda değil. Kullanıcılar, doğrudan uygulama içerisinden seçtikleri ilgi alanlarına göre yüzlerce farklı kanalı bulup bu kanallara katılım sağlayabiliyor.

FİLTRELEME SEÇENEĞİ GELİŞTİRİLİYOR

WhatsApp, şu an için sadece 9 ülkede kullanılabilir halde olan ve 2023 sonuna kadar daha fazla ülkede erişime açılacağı düşünülen Kanallar özelliğinde, kanal bulma sürecini çok daha kolay ve pratik hale getirmeye hazırlanıyor. Yeni özellik sayesinde WhatsApp Kanalları, ülkelere göre filtrelenebilecek. WABetaInfo tarafından aktarılan habere göre bu yenilik sayesinde kullanıcılar sadece kendi yaşadıkları bölgelerde popüler olan kanalları takip edip katılım sağlayabilecek.

3 BAŞLIKTA KANAL ARAMA ÖZELLİĞİ

Kanallar özelliğine eklenen yeni filtreleme özelliği sayesinde kullanıcılar kanalları popülarite seviyesine göre de seçebilecek. Kullanıcılar bu noktada kanallar arasında “en popüler”, “en aktif” ve “en yeni” seçeneklerini tercih ederek arama yapabilecekler. WhatsApp Kanallar özelliği şu an için yalnızca Şili, Kolombiya, Fas, Malezya, Kenya, Mısır, Singapur, Peru ve Ukrayna’da kullanılabiliyor.