Xiaomi akın akın geliyor: İlk elektrikli otomobilde haftada 50 üretim, yüzde 1 kâr!

Teknoloji dünyasına güçlü bir adım atan Xiaomi hızını alamıyor! Şirket, ilk elektrikli otomobil modelinde çalışmalarını hızlandırdı ve haftada 50 prototip üretmeye başladı! İşte detaylar…
Xiaomi akın akın geliyor: İlk elektrikli otomobilde haftada 50 üretim, yüzde 1 kâr!

Teknoloji markaları uzun yıllardır dünya piyasasında rekabet halinde ve son yıllarda bu rekabetin iki büyük aktörü konumunda Apple ve Samsung yer alıyordu. Ancak başta akıllı telefonlar olmak üzere bu rekabete birçok güçlü marka daha dahil oldu ve Çin merkezli Xiaomi markası, sektörün öncülerinden biri haline geldi. Pazar payından dilimler alan Xiaomi, yer aldığı pazarları genişletti ve otomobil pazarına da giriş yaptı.

Çinli elektronik şirketi Xiaomi’nin Çin’de kurduğu yeni fabrikasında, şirketin ilk elektrikli otomobili için deneme üretimleri hızlandırıldı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre söz konusu fabrika, sadece geçtiğimiz aydan bu yana “MS11” isimli elektrikli sedan model otomobilinin haftada yaklaşık 50 prototipini üretmeye başladı. Seri üretime geçen şirket artık vites yükseltti ve markanın ülkesinde ilgili kurumlardan lisans alması bekleniyor. İşte detaylar…

SERİ ÜRETİME GEÇECEK

Teknoloji dünyasına hızlı bir giriş yapan ve pastadan payını almayı başaran Çinli elektronik şirketi Xiaomi, yakın geçmişte “Xiaomi Automobile” ismiyle otomobil faaliyetlerine de başladı. Bu isimle faaliyetlerini sürdüren şirket vites yükseltti ve henüz prototip aşamasında olan “MS11” isimli elektrikli otomobil modeli, Çin’de kurulan fabrikada, haftada 50 üretimle test edilmeye başladı.

Xiaomi Automobile şirketinin Çin’de Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan onaylı lisansı alması ve bunun sonucunda da seri üretime geçmesi bekleniyor.

4 AY İÇİNDE AYDA 10 BİN ADET

xiaomi-otomobil-fabrikasi-kurdu-haftada-50-arac-uretiyor168603-0.jpg

Yerel kaynaklar, şirketin lisansı 2 ay içinde alacağını belirtiyor. Bu da şirketin yıl sonuna kadar seri üretime başlayabileceği anlamına geliyor. Fabrika bu süreçte hızla işçi alımına devam ederken, seri üretim başlangıcında 100 çalışan olması hedefleniyor. Uzmanlar Çin’deki fabrikanın seri üretime başlamasıyla birlikte 4 ay içinde, ayda 10 bin adede ulaşabileceğini öngörüyor.

BATARYA İÇİN ANLAŞMA SAĞLANDI

Xiaomi MS11 modeli için şirket batarya tedarikçisi ile de anlaşma sağladı. 2024 yılında yollara çıkması beklenen modelin birincil batarya tedarikçisi Sino-Innovative Aviation ve ikincil tedarikçisi ise Ningde Times oldu. Modelin bataryası 643 kg ağırlığında ve 800V hızlı şarj sistemini destekleyecek.

27 BİN DOLARA SATILACAK

Öte yandan şirketin donanımdan sağlayacağı kârın %1’de kalacağı ve böylece şirketin diğer elektrikli otomobil üreticilerinden farklı bir yol izleyeceği de belirtildi. 2024’te yollarda olması beklenen MS11’in başlangıç satış fiyatının da ilk etapta 200 bin CNY, yani bugünkü kur ile 27 bin ABD doları olması bekleniyor.