TOKİ'den dar gelirliye özel 500 bin sosyal konut projesi detayları belli oldu!

Kentsel dönüşüm esas alınarak, dar gelirli vatandaşların da faydalanabileceği 500 bin konut için detaylar belli olmaya başladı.
TOKİ'den dar gelirliye özel 500 bin sosyal konut projesi detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda 12. Kalkınma Planı açıklamıştı. Yapılan bu açıklamalarda önümüzdeki 5 sene içerisinde ekonomik açıdan izlenecek yollar tek tek belirlendi. Bu planının içerisinde dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi adına yapılacak olan TOKİ konutları da yer aldı.

Toplamda 500 bin sosyal konut yapılacağı, bu konutların dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik TOKİ tarafından satışa sunulacağı öğrenildi. Özellikle bu sene yaşanan deprem felaketinden sonra başlanan konut çalışmalarında kentsel dönüşüm alanlarının konut yapımlarında ise öncelikli olarak sınıflandırılacağı öğrenilen bir diğer detaylardan oldu.

500 BİN TOKİ KONUTU İNŞA EDİLECEK!

Bundan kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12. Kalkınma Projesi kapsamında planlamanın ana eksenleri şu şekilde duyurulmuştu;

5 yıllık kalkınma planımız 5 ana eksenden oluşmaktadır.

1- Nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum.

2- İstikrarlı büyüme, güçlü ekonomi.

3- Yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim.

4- Afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre.

5- Adaleti esas alan demokratik iyi yönetişim.

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra "Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu alanların dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine yönelik uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" ifadeleri ile planlamanın ana amacı da vatandaşlara duyuruldu.

Kapsam dahilinde önümüzdeki süreçte yapılması beklenen TOKİ konutları hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

HER SENE 100 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK!

Planlama çerçevesinde elde edilen bilgilere göre dar ve orta gelirli vatandaşlar için her sene 100 bin konut inşa edileceği öğrenildi. Yapılacak olan sosyal konutların ise kentsel dönüşüm esaslı hayata geçirileceği ifade edildi. Bu çerçevede can ve mal kaybı açısından afet risk durumu, etkilenen nüfus büyüklüğü, toplumsal güçlükler, finansman gereksinimi gibi faktörler öncelikli tutularak alanların belirleneceği öğrenilmiş oldu.

Hem dar gelirli hem de orta gelirli vatandaşlara uygun olacak şekilde hayata geçirilecek olan bu konutlara ilişkin gelen bilgilere göre de geri ödeme ve finansman konusunda detayların önümüzdeki dönem içerisinde belirlenerek vatandaşlara duyurulacağı öğrenildi.

Haber Editörü