100.000 Dar Gelirli Ev Alacak! TOKİ 2021 Sosyal Konut İlk Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı 2021 yılında sosyal konut projeleri için başvuru alacak. 2+1 ve 3+1 konutlar için sosyal konutlar üretecek olan TOKİ Başkanlığı'nın başvuruları ne zaman alacağını değerlendirdik. Emlak365 özel haberi.
100.000 Dar Gelirli Ev Alacak! TOKİ 2021 Sosyal Konut İlk Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan çok sayıda vatandaş, resmi duyuru bekliyor. 2021 yılı 100.000 sosyal konut projesi için başvuru toplaması beklenen kurumun duyuruyu ne zaman yayımlayacağı, başvuruları ne zaman almaya başlayacağı merak konusu.

Emlak365.com olarak TOKİ Başkanlığı'nın yeni dönem sosyal konut başvuru tarihlerini ele aldık.

TOKİ SOSYAL KONUTLARA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TOKİ Başkanlığı'nın sosyal konut projesine başvurular 2020 yılında ve daha öncesinde belli başvuru şartları ile yapıldı.

2021 yılında başvuruları alınacak olan sosyal konutlar için de başvurular belli şartların sağlanmasıyla alınacak. TOKİ adayların başvurularını belli gelir şartını, ikamet şartını ve yaş şartını sağlamaları durumunda onaylayacak. Bu şartlar genel olarak şu şekilde olacak.

"T.C. vatandaşı olması. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması. Aylık hane halkı gelirinin TOKİ'nin ilan edeceği tutarı aşmaması. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuruları yapacak vatandaşlar; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. "

MURAT KURUM'UN SON AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal konut projelerine dair son konuşmasında devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yapmış olduğu açıklamasında sosyal konut projelerine değinen Bakan Kurum inşası devam eden proje sayısını 300 bin olarak duyurdu.

"Sosyal konutlarla birlikte 2,5 milyon konutta oturan yaklaşık 10 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Şu anda ülke genelinde yatırım değeri 90 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutu inşası yürütülmektedir."

MUHTEMEL BAŞVURU TARİHİ

Sosyal konutlar için henüz ne Çevre Bakanlığı'ndan ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan ne de TOKİ Başkanlığı'ndan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak pandemi sürecinin ve tam kapanma etkilerinin azalmasıyla birlikte yaz döneminde başvuruların alınması bekleniyor. Bu kapsamda Haziran ayı ortası ve Temmuz ayının ilk dönemleri TOKİ sosyal konut başvuruları için öne çıkan tarihler olarak değerlendiriliyor.