2020 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak, Tespit Komisyonu Son Toplantı Tarihi Ne Zaman?

7 milyon asgari ücretli çalışan ile aile üyelerinin merakla bekledikleri asgari ücret zammı için son toplantı tarihi açıklandı.
2020 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak, Tespit Komisyonu Son Toplantı Tarihi Ne Zaman?

7 milyon asgari ücretli çalışan ile aile üyelerinin merakla bekledikleri asgari ücret zammı için son toplantı tarihi açıklandı. Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak, 2020 asgari ücret oranı ne zaman açıklanacak, 2020 yılında asgari ücret kaç lira olacak?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret tespit komisyonu tarafından açıklanacak olan 2020 yılı am oranına çevrildi.



2020 YILI ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?



Asgari ücret tespit komisyonu her sene yapmış olduğu toplantı ile yeni yılda uygulanacak olan zam oranını belirlemektedir.



Asgari ücret tespit komisyonun toplamda 4 toplantı yapmasına izin veriliyor. Son olarak dördüncü toplantı ile söz konusu rakamın belirlenmesi gerekiyor.



Söz konusu komisyon toplantısı bu hafta yapılacak. Salı ya da Çarşamba günü son toplantı yapılacak.



2020 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE ZAMAN BELLİ OLUR?



Bu hafta yapılacak olan son toplantı ile asgari ücret zammı belirlenmiş olacak. Yani Çarşamba günü itibari ile rakamın açıklanması bekleniyor.



2020 YILINDA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK?



Türk-İş Sendikası, Hak-İş Sendikası ve DİSK 2020 yılında asgari ücretin 2 bin 578 TL olmasını talep ediyor.



Konu hakkında yazılı bir açıklama yayımlayan TİSK ise “Ülkemizin bugün ulaştığı ekonomik değerde, işçinin de işverenin de çok büyük payı var. Çalışanların yaşam koşullarının da farkındayız. Gönül ister ki tüm ücretler yükselsin.



Ancak, gerçekçi ve stratejik bakış açısı ile yeni yatırım çekmemiz için, yanı başımızdaki ülkelere yatırım kaptırmamak için, makul ve dengeli bir asgari ücretin tespit edilmesi elzem" diyerek yüsek zamma karşı çıkmıştı.



Emlak365.com