2020 Trafik Sigortası Ne Kadar? Özel Şirketlerin Trafik Sigortası Ücretleri

Trafik sigortasının ne kadar olduğu aracın yaşına, plakaya ve risk faktörüne göre farklılık gösterir.
2020 Trafik Sigortası Ne Kadar? Özel Şirketlerin Trafik Sigortası Ücretleri

Trafik sigortasının ne kadar olduğu aracın yaşına, plakaya ve risk faktörüne göre farklılık gösterir. Trafik sigortası, araç sahiplerinin kendilerini güvence altına almak için arabalarına yaptırdıkları işlemdir. Genellikle trafik sigortalarının yapılmasından sonra ödenecek tutar ortalama 795 TL olarak belirlenir. Trafik sigortasını uygun bütçede yaptırmak isteyenler özellikle Ziraat Bankası’nı tercih edebilir.

Trafik Sigortası PTT Ücreti



PTT’den araç sahipleri trafik sigortalarını uygun fiyata yaptırabilir. Diğer sigorta şirketlerine göre PTT düşük fiyata zorunlu trafik sigortasını yapabilmektedir. PTT’den uygun ücretle trafik sigortasını yaptırmak isteyenler, ilk önce PTT şubesine 301 TL zorunlu trafik sigortasını ödemelidir. Daha sonra gerekli belgelerle beraber PTT’den trafik sigortası yaptırabilirler.



Trafik Sigortası Müracaat



Araç sahipleri trafik sigortasına başvuruda bulunmak için ilk önce hangi şirket ile sigorta işlemlerini yaptıracaklarına karar vermelidir. Daha sonra trafik sigortası prim ücretlerini bankanın ATM’lerinden veya PTT şubelerinden ödemelidirler. Sigorta prim ücretini ödediklerine dair makbuzu aldıktan sonra gerekli evraklarla beraber seçmiş oldukları sigorta şirketine giderek araçlarına trafik sigortalarını şirkette çalışan yetkili kişilerin yardımı ile yaptırabilirler. Böylece trafik sigortası sayesinde trafikte kaza oluşması sonucunda araç sahipleri kendini garanti altına alabilir.



Özel Şirketlerin Trafik Sigortası Ücretleri



Trafik sigortası ücretleri her dönem aralıklarında sürekli olarak artmaktadır. Sigorta primlerinin ücretlerinin belirlenmesinde aracın yeni veya eski olmasına, risk profiline ve aracın büyüklüğüne veya boyutuna bakılarak hesaplanır. Her sigorta şirketleri bu unsurları ele alarak bir fiyat ortaya sunar. Araç sahipleri de en uygun fiyatta olan sigorta şirketini seçerek arabalarına sigorta işlemini yaptırabilir. Aşağıda özel şirketlerin trafik sigortası ücretleri ile ilgili bilgiler detaylı bir şekilde verilmektedir:




  • Ak Sigorta şirketinden araçlarına trafik sigortasını yaptıracaklar, 903 TL sigorta primini ödemelidir.

  • Anadolu Sigorta’dan trafik sigortasını yaptıracaklar ise 879 TL sigorta ücretini müşterisi oldukları bankanın ATM’lerinden yatırmalıdır.

  • Güneş Sigorta şirketinden trafik sigortasının yaptırılabilmesi için 942 TL ücretin ödenmesi gerekir.

  • Halk Sigorta’dan trafik sigortası 774 TL ile yaptırılabilir.



2020 Trafik Sigortası Ne Kadar? Özel Şirketlerin Trafik Sigortası Ücretleri



Trafik Sigortası Online Öğrenme



Trafik sigortasını öğrenmek isteyenler internet üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yapabilir. Aşağıda araç sahiplerinin trafik sigortasını online olarak öğrenebilmesi için izlemeleri gereken yollar yer alır. Bu adımlar şu şekildedir:




  • Trafik sigortası sorgulama işleminin yapılması için ilk önce “www.sbm.org.tr” adresine giriş yapılmalıdır.

  • İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra “Sorgulamalar” sekmesine basılmalıdır.

  • Bu adımdan sonra ise “Trafik Poliçe Sorgula” kısmına gidilmelidir.

  • Çıkan ekrana T.C. kimlik numarası ve aracın plakası doğru bir şekilde girilerek internet üzerinden online olarak trafik sigortası sorgulanabilir.



2020 Trafik Sigortası Ne Kadar? Özel Şirketlerin Trafik Sigortası Ücretleri



Trafik Sigortası Nasıl Hesaplanır?



Trafik sigortası, araçların güvenliği için oldukça önemlidir. Araç sahipleri trafik sigortasını yaptırmadan önce hesaplama işlemleri yaparak araçları için ne kadar sigorta primini ödeyeceklerini önceden öğrenebilir. İnternet üzerinden trafik sigortası hesaplama işlemi kolay bir şekilde yapılır. Bunun için seçilen sigorta şirketinin resmi internet adresine giriş yapılarak site üzerindeki hesaplama motorundan hızlı bir şekilde öğrenilebilir.



Hesaplama motoruna bazı bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir. Özellikle aracın markası, plakası, model yılı, risk durumu gibi bilgiler doğru bir şekilde yazılmalıdır. Çünkü sonucun net olması için bu bilgilerin yanlış olmaması gerekir. Hesaplama motoruna istenilen bilgiler girildikten sonra “Hesapla” butonuna basılarak trafik sigortası ücreti hesaplanır. Bu sayede araç sahipleri sigorta şirketlerine müracaat etmeden önce öğrenmiş oldukları miktarı müşterisi oldukları bankanın ATM’sinden veya en yakın PTT şubelerinden yatırabilir.



Kaynak: Emlak365.com