2020 Zammını Az Bulan Patronlardan Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Talebi Geldi, Türk İş Destek Verdi!

2020 asgari ücret zam oranı yüzde 15 olarak açıklanırken Securitas'ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu tarafından yapılan asgari ücrete en az yüzde 30 daha zam yapılsın çağrısı gündeme bomba gibi düştü.
2020 Zammını Az Bulan Patronlardan Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Talebi Geldi, Türk İş Destek Verdi!

2020 asgari ücret zam oranı yüzde 15 olarak açıklanırken Securitas'ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu tarafından yapılan asgari ücrete en az yüzde 30 daha zam yapılsın çağrısı gündeme bomba gibi düştü...

Türkiye'de milyonlarca kişi asgari ücretle çalışırken güvenlik sektörü de bu alanların başında yer alıyor.



Asgari ücret 2020 zam oranı olarak yüzde 15 rakamı açıklanırken konu hakkında açıklamada bulunan Securitas'ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu "2 bin 324 liralık asgari ücret özel güvenlik çalışanları için çok düşük. Sektör genelinde asgari ücret yüzde 30'un üzerine artmalı" önerisi gündeme adeta bomba gibi düştü.



ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI YÜZDE 30 DAHA ARTABİLİR!



Özel güvenlik maaşı olarak ortalama 2 bin 500 lira ödendiğini belirten Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı gelen yeni yüzde 30 zam talebini desteklerini söyledi.



Çağırı Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'e yapmış olduğu açıklamasında "Özel güvenlik personeli sendikasız ise 2 bin 500 lira çıplak maaşa kalıyor, sendikalıysa maaşı 6 bin liraya kadar çıkıyor, üstelik bir dizi sosyal yardım alıyor" diyerek aradaki eşitsizliğe dikkat çekti.



Sürekli olarak asgari ücretin güvenlik personeli için yetersiz kaldığını söylediklerini ancak bunu ilk defa bir patronun ağzından duymanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Çağırıcı "Patron işçisini kaybetmemek için, biz emeğin hak ettiği gelire ulaşması için ücretlerin yükselmesini istiyoruz. Sonuçta amaç farklı olsa da hedefimiz nihayet örtüştü" dedi.



ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM GELİRSE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI 2020 YILINDA KAÇ LİRA OLUR?



Söz konusu talep için Kösereisoğlu tarafından talimat verilmesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunmak üzere çalışma başlatıldığı belirtilirken 2020 yılı için 2 bin 324 lira olarak belirlenen maaşın yüzde 30 oranında zam yapılması durumunda 697,20 lira farkla 3 bin 21 liraya yükselmesi bekleniyor.



Emlak365.com