2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü Mansur Yavaş'ın! ABB Başkanı Mansur Yavaş Neden Ödül Kazandı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterdiği performans ile takdirleri kazanan Mansur Yavaş bu alanda Uluslararası bir ödül kazandı.
2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü Mansur Yavaş'ın! ABB Başkanı Mansur Yavaş Neden Ödül Kazandı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile alakalı olarak önemli bir gelişme yaşandı. City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından her yıl düzenlenen World Mayor (Dünya Belediye Başkanı) ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl Türkiye'ye de bir ödül geldi. 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazandı.

MANSUR YAVAŞ'A ULUSLARARASI ÖDÜL

City Mayors Faundation tarafından Mansur Yavaş'ın ödül kazanması gerekçesinde, “Yolsuzlukla mücadelesi büyük bir cesaretin ve inancın göstergesi oldu. Mansur Yavaş'ın vizyonu ile Ankara daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Başkent olacak.” ifadelerine yer verildi.

MANSUR YAVAŞ NEDEN ÖDÜL ALDI?

Mansur Yavaş'a verilen 2021 Dünya Belediye Başkankarı Başkent Ödülü ile alakalı olarak organizasyon tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa ve Asya'nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası Mansur Yavaş'ın ödül alma gerekçesidir. Seçildiği günden bu yana şeffaflığı ön plana çıkarak liderliği ile halkın güvenini kazanan Mansur Yavaş çok önemli faaliyetlerde bulunmuştur.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı fakir ve savunmasız toplum kesimlerine gıda yardımı, maddi destek ve diğer yaşamsal hizmetlerin tedariki gibi politikaları sosyal güvenlik programı ile destekledi. İnternet alt yapısı zayıf olan bölgelere bu imkanı getirdi. Sosyal medyayı hemşehrileri ile iletişim için etkin bir şekilde kullandı.

Mansur Yavaş Başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil şehir projelerine, toplu taşımaya, temiz suya ve yenilenebilir enerjilere yatırımlar yapıyor. Ankara haklı Mansur Yavaş'ın Ankara'yı dünyanın en büyük başkentlerinden birisi yapacağına inanıyor.” değerlendirmesine yer verildi.

2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü Mansur Yavaş'ın! ABB Başkanı Mansur Yavaş Neden Ödül Kazandı?

ANKARALILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mansur Yavaş kazandığı ödül ile alakalı olarak ise, “İngiltere'de 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü kazandığımız açıklandı. Son derece mutlu olduk. Ancak bu başarı sadece Mansur Yavaş'a ait değildir. Ben bu ödülü 6 milyon Ankaralının adına alacağım. Ankara'ya hizmet etmek için bana bu fırsatı sunan Ankaralılara teşekkür ediyorum.” yorumunu yaptı.