2022 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak, Bayram Tatili Hangi Gün Başlayıp Hangi Gün Bitecek?

2022 yılının Ramazan Bayramı'na ilişkin araştırmalar sıklaştı. Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2022'de Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? Ramazan Bayramı tatili uzatılacak mı?
2022 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak, Bayram Tatili Hangi Gün Başlayıp Hangi Gün Bitecek?

Ramazan ayı devam ederken insanlar Ramazan Bayramı'na ilişkin araştırmalara başladılar. Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayacağı kadar bu yıl bayram tatilinin kaç gün olacağına dair de meraklı bir sorgulama süreci yaşanıyor. Ramazan Bayramı'nın tarih bilgisi kamuoyu ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili birimi Ramazan Bayramı'nın hangi günlerde kutlanılacağını tespit etti. Ancak bir de konunun resmi tatil boyutu bulunuyor. Bunun için de gözler hükümete çevriliyor. Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak, karar alındı mı?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. 1 Mayıs 2022 Pazar günü ise arefe günü olacak. 3 Mayıs Salı günü Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, 4 Mayıs Çarşamba günü ise Ramazan Bayramı'nın üçüncü ve son günü olacak. Ramazan Bayramı 2022'de 2 Mayıs, 3 Mayıs ve 4 Mayıs günlerinde olacak. Bu günler aynı zamanda tatil olacak ancak. Tatil konusunda bayram öncesi ve sonrasına da bakılması gerekiyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı'nın kaç gün olacağı büyük bir merak konusu oluyor. Şu andaki mevcut duruma göre Ramazan Bayramı tatili 30 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak ve 5 Mayıs 2022 Perşembe gününe kadar devam edecek. Bu kapsamda Ramazan Bayramında 5 tam gün tatil olacak. Şu anda mevcut duruma göre Ramazan Bayramı'nda 5 günlük bir tatil uygulanacak.

Ramazan Bayramı'nın zor durumlardan geçen turizm sektörü için geçmiş yıllarda olduğu gibi uzama ihtimali de bulunuyor. Böyle bir ihtiöal devreye girerse 5 Mayıs Perşembe ile 6 Mayıs Cuma günleri de tatil ilan edilerek o haftasonunun da eklenmesiyle bayram tatili 9 güne çıkarılabilecek. Bu nihai karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

Emlak365.com