Ahmet Ay’dan çarpıcı ifadeler: ABD Türkiye’yi gayrimenkul olarak görüyor!

Milat Gazetesi yazarlarından Ahmet Ay, Türkiye'yi 'gayrimenkul' olarak görmekten vazgeçin başlıklı yazısında, "Türkiye ABD tarafından adeta “Gayrimenkul” değeri ile kabul edildi: “Boğazlara nazır, SSCB’ye 500 bin km sınıra sahip bir toprak-arazi-arsa parçası gibi.
Ahmet Ay’dan çarpıcı ifadeler:  ABD Türkiye’yi gayrimenkul olarak görüyor!

Milat Gazetesi yazarlarından Ahmet Ay, Türkiye'yi 'gayrimenkul' olarak görmekten vazgeçin başlıklı yazısında, "Türkiye ABD tarafından adeta “Gayrimenkul” değeri ile kabul edildi: “Boğazlara nazır, SSCB’ye 500 bin km sınıra sahip bir toprak-arazi-arsa parçası gibi..." ifadeleri dikkat çekti.

“Devletlerin birbirini tanıması, bilmesi ve anlaması “önemi kadar” o ülkeyi çalışmayı gerektirir. ABD her ülke için olduğu gibi bizim için de birinci derecede önemli ve de önceliklidir.” diyen Milat Gazetesi yazarlarından Ahmet Ay, Türkiye'yi 'gayrimenkul' olarak görmekten vazgeçin başlıklı yazısında önemli açıklamalarda bulundu.



TÜRKİYE ARAZİ ARSA PARÇASI GİBİ!



Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’yi “Gayrimenkul” değeri ile kabul ettiğini belirten Ahmet Ay, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından “Boğazlara nazır, SSCB’ye 500 bin km sınıra sahip bir toprak-arazi-arsa parçası gibi..." görüldüğünü dile getirdi.



Milat Gazetesi yazarlarından Ahmet AY’ın Türkiye'yi 'gayrimenkul' olarak görmekten vazgeçin başlıklı yazısında geçen kısım şöyle:



Türkiye gayrımenkul değil



Devletlerin birbirini tanıması, bilmesi ve anlaması “önemi kadar” o ülkeyi çalışmayı gerektirir. ABD her ülke için olduğu gibi bizim için de birinci derecede önemli ve de önceliklidir. Bizim Amerika’yı bilmeme gibi bir lüksümüz yok, ABD ise bazı ülkeleri çok da bilmeyi gerekli görmüyor.



ABD Dış İşleri bürokrasisi hiçbir zaman spesifik olarak Türkiye ile ilgilenmedi. Türkiye 60 yıl ABD’de ya ofis müdürü ya bakan yardımcısı danışmanı ya da düşük mevkilerdeki başka bürokratlar düzeyinde ilgi görüyordu.



Bu bürokratlar Türkiye’yi “düşük öncelikli ülke” konumda görüyorlar/dı. Yani Amerika’nın hiçbir zaman entegre Türkiye politikası olmadı. Türkiye Amerika’da her zaman Amerika’nın diğer ülkelere yönelik politikalarının aparatı olarak görüldü: ABD-Rusya, ABD-İran, ABD-Irak politikalarının fonksiyonu olarak görülen Türkiye ABD tarafından adeta “Gayrımenkul” değeri ile kabul edildi: “Boğazlara nazır, SSCB’ye 500 bin km sınıra sahip bir toprak-arazi-arsa parçası gibi... Bu haliyle Türkiye, 40 yıl boyunca ABD tarafından Sovyetler’e ÇIPA olarak tanındı.