15 yıl vadeli ve 0,69 faizli 1,5 Milyon TL konut kredisi taksit hesaplaması!

Yeni Evim kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler kredi maliyetlerini merak ediyorlar. 15 yıl vadeli ve 0,69 faizli 1,5 Milyon TL kredi kullananlar hangi yıllarda kaç TL kredi taksiti ödeyecekler?
15 yıl vadeli ve 0,69 faizli 1,5 Milyon TL konut kredisi taksit hesaplaması!

Orta gelirliler için başlatılan konut kampanyası olan Yeni Evim için araştırmalar sürüyor. Vatandaşlar koşulları sağlamaları halinde herhangi bir kamu bankasına başvuruda bulunup 5 Milyon TL’ye kadar konut kredisi çekebilecekler. Bu konut kredileri 15 yıla kadar vadeli olacak. Aylık 0,69’dan başlayan faizlerle kullandırılacak olan kredinin ilk 3 yılı için de devlet taksit desteği verecek.

KREDİ FAİZLERİ NETLEŞTİ!

Kampanya kapsamında vatandaşlara sağlanacak olan konut kredileri için hangi faizlerin uygulanacağı açıklandı. Buna göre vatandaşlar 2 Milyon TL’ye kadar olan kredileri aylık 0,69 faizle, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arası kredileri aylık yüzde 0,79 faizle, 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arası kredileri aylık yüzde 0,99 faizle kullanabilecekler. 5 Milyon TL üzerinde ise herhangi bir şekilde kampanya kapsamında konut kredisi verilmeyecek .

1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Yeni Evim kampanyası için konut kredisi maliyet hesaplamaları araştırılıyor. Buna göre 15 yıl vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda vatandaşlara aylık yüzde 0,69 oranında kredi faizi uygulanıyor. Tüm kredi maliyet hesaplaması da bu faiz üzerinden yapılıyor.

Yapılan kredi maliyet hesaplamasına göre 15 yıl vadeli 1,5 Milyon Tl konut kredisi çekenlerin ilk yıl taksitleri 6.615 TL oluyor. İkinci yıl ise kredi taksiti 8.100 TL’ye yükseliyor. Kredinin üçüncü yılında ise taksit tutarı 9.720 TL oluyor. Bu 3 yıl boyunca kredinin taksitlerinin bir kısmı devlet tarafından ödeniyor.

Kullanılan konut kredisinde 4. yıl ile 7. yıl sonuna kadar ise her ay 14.578 TL ödeme yapılıyor. 8. yıldan 15. yıl sonuna kadar ise vatandaşlar 17.844 TL kredi taksit ödemesi yapıyorlar.

YÜZDE 10 PEŞİNAT ÖDENECEK!

Yeni Evim kampanyası kapsamında konut kredisi çekecek olan vatandaşlardan yüzde 10 peşinat ödemesi yapmaları isteniyor. Bu kampanya sadece sıfır konutları kapsıyor ve kamu bankaları konut kredisi kullandırıyorlar. Bu kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım’dan birisine başvuru yapılması gerekiyor.