AFAD deprem toplanma alanı e-devlet sorgulama ekranı! Mahalle mahalle deprem toplanma alanları!

Türkiye’nin şiddetli depremlerle karşılaşmasının ardından vatandaşlar deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladılar. AFAD deprem toplanma alanları nereler ve nasıl öğrenilir, sorgulama nasıl yapılır?
AFAD deprem toplanma alanı e-devlet sorgulama ekranı! Mahalle mahalle deprem toplanma alanları!

Türkiye bugün Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen şiddetli depremlerle sarsıldı. Çok sayıda ili etkileyen depremlerde şu ana kadar yapılan tespitlere göre 3000’e yakın bina yıkıldı. Yine tespit edilen son bilgilere göre 912 vatandaş hayatını kaybederken 5385 vatandaş da yaralandı. Kayıp sayısının artacağından endişe edilirken deprem toplanma alanları da araştırılmaya başlandı. Deprem toplanma alanları nasıl öğrenilebilir?

DEPREM TOPLANMA ALANI NEDİR?

AFAD tarafından bir planlama yapılarak olası bir depremde illerde, ilçelerde, mahallelerde güvenli alanlar belirleniyor. Bu alanlar deprem riski sırasında vatandaşların güvenli olarak beklemelerini sağlayacak alanlardır. Deprem toplanma alanlarına giden vatandaşlar depremden korunabiliyorlar. Bu şekilde can kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Özellikle büyük depremlerin ardından gerçekleşen artçı depremler felaketle sonuçlanabiliyor. Hasar gören binalar artçı depremlerle yıkılıyor. Deprem toplanma alanları böylesine sıkıntılı bir süreçte vatandaşların can güvenliğini sağlıyor.

DEPREM TOPLANMA ALANI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

AFAD deprem toplanma alanı sorgulama işlemi için e-devlet sisteminin kullanılması gerekiyor. Vatandaşlar e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına, “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı Sorgulama” yazarak AFAD’ın hizmetine ulaşıyorlar.

AFAD deprem toplanma alanı e-devlet sorgulama ekranı! Mahalle mahalle deprem toplanma alanları!

Bu hizmet üzerinden gerekli alanlara istenilen bilgiler girildikten sonra deprem toplanma alanlarına dair net bilgiler öğrenilebiliyor. Bu şekilde vatandaşlar bulundukları illerde, ilçelerde ve mahallelerde deprem toplanma alanlarını öğrenebilme imkanı buluyorlar.

EVLERE GİRİLMEMESİ UYARISI YAPILIYOR!

Deprem bölgesinde vatandaşlara uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Depremden etkilenen illerde vatandaşların evlerine girmemeleri gerektiği konusunda yetkililer uyarıda bulunuyorlar. Özellikle hasarlı binalardan uzak durulması gerekiyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bilanço da her geçen dakika ağırlaşıyor. Konuya dair AFAD’dan gelecek açıklamalar büyük bir merakla bekleniyor.