Cam balkonu olanlara SON DAKİKA duyurusu! Kış gelmeden öne ACİLEN yaptırmanız istendi

Evinde, binasında cam balkonu olan herkesi ilgilendiriyor. Kış gelmeden önce acilen yaptırmalısınız...
Cam balkonu olanlara SON DAKİKA duyurusu! Kış gelmeden öne ACİLEN yaptırmanız istendi

Cam balkonu olanlara SON DAKİKA duyurusu! Kış gelmeden öne ACİLEN yaptırmanız istendi - Cam balkonu olan milyonlarca kişiye son dakika duyurusu geldi.

Kış mevsimi gelmeden önce cam balkonu olan kişilere yapılan uyarı ile aslında pek çok kişinin dikkat etmediği bir konunu ölüme bile neden olabileceği ifade edildi. Mutfaklarına cam balkon yaptıran kişiler hem görsellik hem de kışın evlerinin soğuyacağı endişesi ile doğalgaz bacasını dışarıya vermekten imtina edinirken yapılan bu ihmalin can kayıplarına neden olduğu ortaya çıktı.

KIŞ MEVSİMİ GELMEDEN HEMEN CAM BALKON HAVALANDIRMA KAPAĞI DELİĞİ AÇMA BAŞVURUSU YAPIN!

Özellikle de pandemi döneminde cam balkon yaptıran kişilerin sayısında rekor artış yaşanırken cam balkon yaptıran kişilere kombi bacası uyarısı yapıldı. Cam balkon yaptıran kişiler camı kestirmek istemedikleri için kombi bacasını içeride bırakmayı tercih ederken yapılan bu hatanın zehirlenme riski olduğu ifade edildi.

cam-balkon-cezasi.jpg

Bursa'da yaşanan olayda cam balkonun bacasını içeride bırakan aile zehirlenirken bacadan çıkan gazın menfez olmaması nedeni ile eve sızdığı ve zehirlenmeye neden olduğu ifade edildi. Evinde cam balkonu olan kişilerin kombi borusunu mutlaka kontrol etmeleri, boru dışarıya verilmediyse bunun düzeltilmesi gerektiğini, yine cam balkona mutlaka havalandırma boşluğu olarak anılan menfez konulması gerektiği belirtildi.

Bu kurallara uymayan kişilerin hem kendilerinin hem de sevdiklerinin hayatını tehlikeye attıklarını belirten uzmanlar bu önlemlerin hayati önemi olduğunu dile getirdiler.