Çevre Bakanı Murat Kurum'dan imar affı ve düşük faizli konut kredisi açıklamaları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çok sayıda vatandaşın merakla beklediği imar affı, düşük faizli konut kredisi ve yeni konut kredileri ile alakalı olarak sorulara yanıt verdi.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan imar affı ve düşük faizli konut kredisi açıklamaları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından kamuoyunun çok merak ettiği konularda açıklamalar yapıldı. Özellikle imar affı konusunda net konuşan Bakan Murat Kurum çok sayıda vatandaşın boş yere beklenti içerisine girmelerine de engel oldu. Bunun yanında düşük faizli konut kredisi ile alakalı olarak çok net bir açıklama yapan Bakan Murat Kurum yeni konut projelerine dair de konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün Apara tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı. Aynı etkinliğe katılan Finans Analisti İslam Memiş tarafından Bakan Murat Kurum’a bazı sorular soruldu. Bu sorulara aldığı yanıtları İslam Memiş sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaştı.

KREDİ DESTEKLİ YENİ KONUT PROJELERİ GELİYOR

Yeni konut projelerine dair konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni konut projelerine yönelik çalışmalarımız var. Sosyal konut projelerimiz de bir yandan devam edecek. Özellikle orta gelir grubu için yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu projeye dair hazırlıklarımız şu anda sürüyor. 2023 yılının başında bu projeyi açıklamayı planlıyoruz. Kredi desteği ile orta gelir grubundaki vatandaşlarımıza ev sahibi olma imkanı vereceğiz.” dedi.

Çevre Bakanı Murat Kurum'dan imar affı ve düşük faizli konut kredisi açıklamaları!

Çevre Bakanı Murat Kurum'dan imar affı ve düşük faizli konut kredisi açıklamaları!

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ AÇIKLAMASI

Konut kredilerine dair de bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Konut kredileri için kamuoyunun bir beklentisi var. Konut sektörünün de bu beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz. Konut kredilerinde faizleri düşürmek gibi bir çalışmamız var. Sanıyorum uygun faizli konut kredileri vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Bu aynı zaman Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışma alanına giriyor. Ortaya müspet bir sonuç çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

HAZİNE ARAZİLERİNİN VATANDAŞLARA VERİLMESİ

Hazine arazisinde oturup tapusunu alamayanlar hakkında da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hazine arazisinde oturup buna karşın tapu talepleri olmalarına rağmen tapusunu alamayan vatandaşlarımız var. Bu konuda Milli Emlak ile çalışmalarımızı hızlandırdık. Kimsenin mağdur olmayacağı bir formülü ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

İMAR AFFI OLACAK MI?

İmar affı konusunda ise çok net konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bizim gündemimizde kesinlikle imar affı gibi bir düzenleme yok. Bunu hükümetimiz yakın bir geçmişte zaten yaptı. Gündemimiz imar affı değil.” dedi.