Çevre Bakanlığı'ndan fahiş aidatlara ek denetim geliyor!

Apartmanlarda ve sitelerde ev sahipleri ile kiracılardan talep edilen fahiş aidatlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından müdahale etme kararı alındı.
Çevre Bakanlığı'ndan fahiş aidatlara ek denetim geliyor!

Türkiye’de son dönemlerde apartmanlarda ve sitelerde aidatlara yapılan fahiş zamlar tartışma konusu oldu. Ocak ayından apartman ve site yönetimleri yıllık bütçeyi hazırlayıp yeni aidatları belirliyorlar. İstanbul’da bazı sitelerde aidat zammı oranı yüzde 250’yi dahi geçti. Buna itiraz eden ev sahipleri ve kiracılar ise kolay kolay sonuç alamıyorlar. Yaşanan bu kronik soruna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından müdahale etme kararı alındı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak apartmanlarda ve sitelerde başta fahiş aidatlar olmak üzere yaşanan tüm uyuşmazlıklar için yeni bir denetim mekanizmasının devreye gireceğini duyurdu. Buna göre Çevre Bakanlığı’nın bünyesinde yeni bir birim kurulacak. Bu birim hemen çalışmalara başlayarak uyuşmazlıkların nasıl çözüleceğine dair ilkeleri belirleyecek.

YÖNETİMLER HAKKINDA YASAL MEVZUAT HAZIRLANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bünyesinde Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün altında yeni bir şube müdürlüğü kuruldu. Kurulan olan bu yeni birim apartmanlarda ve sitelerde yaşanan uyuşmazlıklara dair kanuni düzenleme çalışması yapacak. Ardından ise mevzuat çalışması gerçekleştirilecek. Apartman ve site yönetimlerinin denetiminde herhangi bir kanuni boşluk bırakılmayacak.

FAHİŞ AİDAT ZAMMI YAPILAMAYACAK!

Uygulamaya sokulan ve çalışmasına başlanan düzenleme ile beraber apartmanlarda ve sitelerde Kat Mülkiyeti Kanunu’nun çözemediği fahiş aidat sorununa çözüm getirilmiş olacak. Yönetimler fahiş aidat zammı yapmak gibi bir alanı bulamayacaklar. Denetim mekanizması oldukça işlek bir hale gelecek ve aidatlar adil bir sistemde belirlenebilecek.