Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı evini eşyasını yenilemek isteyen dar gelirlilere 60.000 TL ev tadilat onarım ve eşya yardımı başladı!

Son dönemde artan hayat pahalılığı ile beraber beyaz eşya, mobilya ve inşaat malzemeleri fiyatlarına da rekor zamlar yansımıştı. Eşyası eskiyene, evine tadilat desteği arayana devlet yardım elini uzattı. Eşya yardımı başvurusu ve ev tadilat desteği başvurusu 2022 limiti arttı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı evini eşyasını yenilemek isteyen dar gelirlilere 60.000 TL ev tadilat onarım ve eşya yardımı başladı!

Vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukları aşmak adına devlet yardım musluklarını sonuna kadar açarken bir destek haberi de yükselen fiyatlar nedeniyle evini eşyasını yenilemekte zorlanan dar gelirlilere yönelik açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek paketi kapsamında dar gelirli ailelerin eşyalarını ve evlerini yenilemelerine destek olmak amacı ile ödenen rakamların arttırıldığı ilan edildi. 

Yapılan kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşmasında yeni destek paketleri hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanları, emeklileri ve asgari ücretli vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getirdi. 2022 yılı bütçesinde ayrılan yardım rakamlarını yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında da yardımların devam edeceğini söyledi. 

EV ONARIM YARDIMI VE KONUT TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU 2022 RAKAMI ARTTIRILDI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının hemen ardından yapılan açıklamada "Yardım programları, 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik" diyerek pek çok yardımda rakamların yükseltildiği müjdesi verilmişti. 

DAR GELİRLİLERE EŞYA YARDIMI VE EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU 2022 KİMLERE VERİLİR?

Açıklanan destek paketi içerisinde dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ev onarım yardımı ve tadilat desteği rakamları da arttırıldı ve üst sınır 75 bin liraya yükseltildi. Söz konusu sınır 75 bin TL olarak belirlenmesine rağmen genelde ödenen tutarın 60 bin TL olarak hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı evini eşyasını yenilemek isteyen dar gelirlilere 60.000 TL ev tadilat onarım ve eşya yardımı başladı!

Söz konusu yardım sadece evi oturulamayacak derecede, eski, bakımsız ve sağlıksız olan kişilere ihtiyaç sahibi olmaları şartı ile ödeniyor. 2022 senesi için aranılan hane halkı gelir şartı kişi başına en fazla 1.833,45 TL olarak uygulanırken başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Kaymakamlıklar üzerinden kabul edilecek. İhtiyaç sahipleri yapacakları başvuru ile onay almaları durumunda 75 bin liraya kadar eşya ve tadilat yardımı alabilecekler.