Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira ve taşınma yardımı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak depremzedelere yönelik yardımlara ilişkin ilk detayları verdi. Buna göre depremzedelere kira yardımı, taşınma yardımı gibi ödemeler yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira ve taşınma yardımı açıklaması!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ama toplamda 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından bölgede yaralar sarılmaya başlandı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken depremzedelere yönelik yardımlar da şekillenmeye başlandı. Ayrıca yıkılan binaların yerine inşa edilecek konutlar için de hazırlıklar başlatıldı. Tüm bu konulara dair detaylı bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna açıkladı.

KONUTLAR YENİDEN İNŞA EDİLECEK!

Deprem nedeniyle 10 ilde yıkılan binaların yeniden inşası hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem nedeniyle çok canımızı kaybettik. Onları geri getiremeyiz ve bizim itikadımıza göre şehit olmuşlardır. Yıkılan bu binaları ise 1 yıl içerisinde yeniden yapacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve ilgili diğer birimlere talimat verdim. Hızlı bir şekilde enkazlar kaldırılacak ve sonrasında rezerv alanlar oluşturulup yıkılan binaların yerine yenilerini depreme dayanıklı olacak şekilde inşa edeceğiz. Elimizdeki projeleri burada uygulayacağız. Zemin artı 3-4 kat şeklinde vatandaşlarımızın evlerini inşa edip 1 yıl içerisinde kendilerine teslim edeceğiz.” dedi.

1 YIL KİRA YARDIMI VERİLECEK

Kira yardımı vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz yeni konutları yapana kadar vatandaşlarımıza çeşitli seçenekler de sunacağız. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımız olabilir. Onlar bulundukları illerde veya istedikleri şehre gidip ev kiralayabilecekler. 1 yıl boyunca kira yardımını devlet olarak biz vereceğiz. Bu vatandaşlarımızın bu süreçte kira sorunları olmayacak ve bu yardım ile istedikleri ilde ev kiralayabilirler. 1 yıl sonra ise konutlarını teslim alacaklar.” şeklinde konuştu.

TAŞINMA YARDIMI ÖDENECEK!

Depremzede vatandaşlara ayrıca yardımların verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce açıklamıştım. Depremzede ailelerimizin her birine 10 Bin TL nakdi yardım yapacağız. Bununla da kalmayacağız 5 Bin TL de taşınma yardımı sağlayacağız. Böylece ailelerimiz kısa bir süre içerisinde 15 Bin TL nakit yardımı alabilecekler. Tüm bunların hazırlıkları yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.