Deprem sonrası kiralar çıldırdı! İl il kira artış oranları belli oldu!

Deprem felaketi kiralık konutlara ülke çapında büyük bir talep doğmasına neden oldu. Kiralık konut piyasası deprem öncesinde oldukça sorunluyken deprem sonrasında bu sorunlar katlandı. Hangi ilde kira fiyatları ne kadar arttı?
Deprem sonrası kiralar çıldırdı! İl il kira artış oranları belli oldu!

Türkiye yaşanan deprem felaketinin açtığı yaraları sarmaya çabalarken kiralık konut piyasası da kendi içerisinde oldukça farklı bir yola giriş yaptı. Deprem öncesinde kiralık konutlar özellikle bazı kentlerde talepleri karşılamaya yetmiyordu. Bu da kira fiyatlarında yükseltici bir etki yapıyordu. Deprem sonrasında deprem bölgelerindeki vatandaşlar diğer kentlere giderek kiralık evlere talep göstermeye başladılar. Kira fiyatları ise bu taleplerle adeta uçuşa geçti.

MERSİN'DE REKOR ARTIŞ!

Deprem bölgesine yakın olmasından dolayı çok sayıda depremzede ailenin gittiği Mersin’de kira fiyatları çok hızlı yükseldi. Mersin bu yoğun talep nedeniyle Şubat ayında kira fiyatlarının en çok yükseldiği il oldu. Sadece Şubat ayında Mersin’de kira fiyatları yüzde 15,15 oranında artış gösterdi. Mersin’de kira fiyatlarının yıllık bazda artışı ise yüzde 227’yi buldu.

İSTANBUL'DA KİRALAR YÜKSELDİ

Kiralık konut sorununu en üst seviyede yaşayan illerin başında gelen İstanbul’da da kira fiyatları yükseldi. Şubat ayında İstanbul’da kira fiyatları ortalama yüzde 6,62 oranında arttı. İstanbul’un yıllık kira artış oranı ise yüzde 152,94 oldu. İstanbul’da konut satış fiyatlarında da yüzde 6,13 oranında aylık artış meydana geldi. Yıllık konut fiyat artış oranı ise yüzde 156,36’ya yükseldi.

ANKARA'NIN RAKAMLARI BELLİ OLDU

Şubat ayında kira fiyatları Ankara’da ortalama yüzde 6,1 oranında arttı. Yıllık artış rakamı ise yüzde 187,06 oldu. Ankara’da konutların satış fiyatlarında ortalama aylık yüzde 6,39, yıllık yüzde 159,06 oranında artış kaydedildi.

ANTALYA'DA KİRALIK VE SATILIK KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Antalya konut sektöründe son dönemlerde adından sıkça söz ettiren kentler arasında geliyor. Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının yoğun talep gösterdikleri Antalya’da konut kiralarında Şubat ayında yüzde 6,65 oranında yükselme kaydedildi. Yıllık artış oranı ise yüzde 185 oldu. Antalya’da konutların satış fiyatları aylık yüzde 6,98, yıllık ise yüzde 176 oranında arttı.

MUĞLA, ELAZIĞ VE KAYSERİ RAKAMLARI

Şubat ayında konut kiraları Muğla’da yüzde 2,69, Elazığ’da yüzde 5,12, Kayseri’de yüzde 2,70 oranlarında arttı. Yıllık kira artış oranları ise Muğla’da yüzde 125, Elazığ’da yüzde 42,71, Kayseri’de yüzde 135,57 olarak kayıtlara geçti.