Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları! 245 metrekare 4+1 çelik ev kaç TL?

Deprem felaketinin ardından insanlar depreme dayanıklı yapılara büyük bir ilgi göstermeye başladılar. Çelik evler bu yapıların başında geliyorlar. Çelik ev fiyatları ne kadar?
Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları! 245 metrekare 4+1 çelik ev kaç TL?

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi insanların ev yapı tercihlerinde değişikliklere neden oldu. Ailelerini güven altında yaşatmak isteyenler imkanları ölçüsünde bir çözüm yolu arayışına girdiler. Uygun bir arazi imkanı olanlar yüksek katlı binalarda oturmak yerine daha az katlı müstakil evleri tercih etmeye başladılar. Ancak müstakil ev yaptırmak dahi yeterli gelmemeye başladı. İnsanlar onları da depreme en dayanıklı şekilde yaptırmak istiyorlar.

ÇELİK EVLER DEPREM GÜVENLİKLİ!

Çelik ev olarak bilinen çelik konstrüksiyon üzerine kurulan evler depreme karşı oldukça dayanıklı yapılarak olarak biliniyorlar. Bu evler sarsıntı anında betonarme yapılar gibi kırılma, çökme gibi sonuçlarla karşılaşmıyorlar. Hatta şiddetli sarsıntılarda bu evlerdeki çelik birimlerin esneme payları ile yıkılma gibi bir durum gerçekleşmiyor. Deprem riski yüksek olan alanlar için biçilmiş kaftan olan çelik evlerin faydaları sadece depreme karşı dayanıklı olmaları değil.

80 YIL DAYANABİLİR

Çelik evler için kullanım ömrü oldukça fazla olabilmektedir. Bir betonarme yapı 40-50 yıllık süreçte eskiyebiliyor, depreme karşı dayanıksız hale gelebiliyor, kullanımı sağlıklı olmayabiliyor. Ancak çelik evlerin kullanım ömrü çok daha uzun yıllar olabiliyor. Bir çelik ev 80 yıl boyunca ilk günkü gibi kullanılabiliyor. Sadece pek masrafı olmayan bakımlarının, kontrollerinin yapılması yeterli geliyor.

ÇELİK EV FİYATLARI BİRAZ YÜKSEK!

Depreme karşı dayanıklı olan ve türlü türlü imkanlar sunan çelik evlerin maliyetleri biraz yüksek olabiliyor. Prefabrik evlerle fiyat karşılaştırması yapıldığında neredeyse iki kat bir fiyat ile karşılaşılıyor. Betonarme evlerle karşılaştırma yapıldığında ise hemen hemen aynı tutarlarda maliyetler çıkabiliyor.

4+1 ÇELİK EV NE KADAR MALİYETLE YAPTIRILABİLİR?

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları! 245 metrekare 4+1 çelik ev kaç TL?

Çelik ev fiyatları araştırılırken ilgili firmalardan ortalama fiyatlar öğrenilebiliyor. 242 metrekare 4+1 dubleks çelik ev için 2 Milyon 420 Bin TL fiyat veriliyor. Daha küçük çelik evler için daha az maliyetler ile karşılaşılabiliyor. 

Not: Burada yer alan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Emlak365 çelik ev satışı yapmamaktadır.