İstanbul Kocaeli Bursa Kayseri Konya! Bu ilçelere metro piyangosu vurdu taşı toprağı altın oldu

Metro piyangosu vuran ilçeler belli oldu, yeni metro güzergahında konutu, arsa ve işyeri olanlar yaşadı.
İstanbul Kocaeli Bursa Kayseri Konya! Bu ilçelere metro piyangosu vurdu taşı toprağı altın oldu

İstanbul Kocaeli Bursa Kayseri Konya! Bu ilçelere metro piyangosu vurdu taşı toprağı altın oldu - Türkiye'de pek çok ilde aynı anda devam eden çok sayıda metro projesi bulunurken projelerin son durumu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yeni açıklamalar yapıldı.

Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nda devam eden çalışmaları denetleyen Bakan Uraloğlu burada basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Toplam 5 ilde 9 projeyi eş zamanlı olarak yürüttüklerini beliten Uraloğlu 102.1 kilometre uzunluğundaki hattı ulaşıma kazandıracaklarını ifade etti.

METRO PİYANGOSU VURACAK İLLER VE İLÇELER HANGİLERİ?

Yeni açılacak olan metro hatları hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu "İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede, toplam 102,1 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunuyor. İstanbul'da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometre oldu. Bu Hatlar, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray), Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'dır" diyerek Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nı ise planlandan önce açacaklarını ifade etti.

istanul-metro.jpg

BAKIRKÖY KİRAZLI METRO HATTI İSTASYONLARI! YENİ METRO HANGİ İLÇELERDEN GEÇECEK?

Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı istasyonlarından oluşacak olan metro hattı devreye girdiği anda Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 30 dakikaya düşecek.

Söz konusu metro hattının açılışı 2024 yılının ilk çeyreği olarak planlanırken Bakan Uraloğlu bu tarihi erkene çekeceklerini ve Şubat ayında açılışın yapılabileceğini ifade etti.

Genel Yayın Yönetmeni