İtalyan deprem uzmanı açıkladı! Türkiye 3 metre yer değiştirdi!

Türkiye’de meydana gelen deprem hakkında yabancı bilim insanlarından değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni Türkiye’nin 3 metre hareket ettiğini söyledi.
İtalyan deprem uzmanı açıkladı! Türkiye 3 metre yer değiştirdi!

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni tarafından Türkiye’de depreme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Önemli tespitlerde bulunan Carlo Doglioni, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen deprem hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlayarak açıkladı.

TÜRKİYE HAREKET ETTİ!

Türkiye’nin 3 metre kaydığını belirten İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, “Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu – güneydoğu yönünde 3 metre hareket etti gibi görünüyor. Hatta 3 metreden de daha büyük olabilir. Bu çok önemli ve büyük bir hareketlenmedir. Dolayısıyla etkisi de çok şiddetli oldu.” dedi.

AKDENİZİN EN TEHLİKELİ BÖLGESİ

Depremin gerçekleştiği alana dair de bilgi veren İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, “Burası çok hareketli bir alan. Şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki Akdeniz’in en tehlikeli bölgelerinden birisinden bahsediyoruz. Geçmiş yüzyıllarda burada çok şiddetli depremler oldu. Şu anda da Türkiye, Arap levhasının üzerine gitti gibi gözüküyor.” açıklamasını yaptı.

ÇOK BÜYÜK DEPREM

Kahramanmaraş depremine dair değerlendirmelerine devam eden İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, “Şu anda bu depreme dair bazı bilgiler ışığında tahminlerde bulunabiliriz. Doğu Anadolu Fay Hattı en az 150 kilometre boyunca 3 metreden fazla bir yer değiştirmeyle yeniden aktif hale geldi. Her şey birkaç saniye içerisinde oldu. Bu deprem 7,8 veya 7,9 şiddetindedir diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

FAYIN HER İKİ YANINDA DA YER DEĞİŞTİ!

Depremin çok büyük olduğuna dikkat çeken İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, “Çok büyük bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Türkiye’nin orta-güney bölgesinde ve Suriye’nin de hemen kuzeyinde. Bir çarpraz hareket gerçekleşti. Orada fay düzlemi çok eğimli ve olay sırasında fayın her iki yanında da yatay bir yer değiştirme oldu. Bu alan Akdeniz’in en riskli alanı. Esasında beklenen bir depremdi ama bunun zamanını kimse kestiremez.” dedi.