Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibinin cezası belli oldu!

Kiracısı ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle evinin kapısını baltayla kıran ev sahibi günlerce gündemde kalmıştı. O ev sahibinin yargılaması yapıldı ve cezası belli oldu.
Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibinin cezası belli oldu!

İstanbul Bayrampaşa’da 94 yaşındaki N.A anlaşmazlık yaşadığı Suriyeli kiracısının evinin kapısını baltayla kırmıştı. Türkiye’nin günlerce konuştuğu ev sahibi N.A.’nın İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapıldı. Tutuksuz sanık N.A. duruşmaya katılmazken kendisini avukatı temsil etti.

OĞLU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Yapılan duruşmada N.A.’nın oğlu İ.A. tanık olarak dinlendi. İ.A. verdiği ifadede bahsi geçen apartmanda 16 dairelerinin olduğunu ve bu daireleri babasının çocukları arasında paylaştırdığını söyleyerek, “Apartmanın tamamını baban yaptı. Bizlere de dörder daire verdi. Bize bu daireleri vermeden önce bir daireyi Suriyelilere kiraya vermiş. O daire de bana düştü. Ancak bunlar kirayı ödemedikleri gibi 3 kişi olarak tuttukları dairede 20 kişi yaşamaya başladılar. Mahalleden de şikayetler aldık ve bende yasal yollarla evden çıkarmaya çalıştım. Sonrasında belediye onlara ev tahsis etti ve evi boşalttılar. Babamın olayda evin içine girip girmediğini bilmiyorum. Evin içerisinde herhangi bir hasar olmadığını biliyorum. Yalnızca kapı kırıldı. Babam 94 yaşında ve sinirlenerek yapmış.” dedi.

Duruşmanın savcısı ise N.A. için “silahla konut dokunulmazlığının ihlali” suçundan ceza verilmesini talep etti. Sanık avukatı ise ceza verilirken müvekkilinin yaşının dikkate alınması gerektiğini talep ederek, “Yaşı itibariyle bir anlık öfkeyle hareket etmiştir. Tahrik hükümlerinin ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederiz.” dedi.

MAHKEME HAPİS CEZASINA HÜKMETTİ!

Mahkeme tarafların beyanlarını aldıktan sonra kararını verdi. Buna göre sanık N.A.’ya “Silahla konut dokunulmazlığını ihlal etmek” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme sanığın sabıkasız oluşu nedeniyle hükmün açıklamasını geri bıraktı. 5 yıl boyunca benzer bir suçtan ceza almaması durumunda N.A. hakkında verilen ceza hükümsüz kalacak.